Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Verkouden? Deze middeltjes van oma werken!

Verkouden? Deze middeltjes van oma werken!

Verkouden? Deze middeltjes van oma werken!

Hatsjoe… Snotter je er weer flink op los? Tijd om de natuurlijke adviezen van oma op te volgen om die verstopte neus en pijnlijke keel te tackelen. 

Als je verkouden bent, zijn de luchtwegen besmet met een virus. Dit gaat vaak gepaard met hoesten, niezen, dikke en pijnlijke lymfeklieren in de hals, hoofdpijn, oorpijn en keelpijn. Als de neus en keel door het verkoudheidsvirus ontstoken raken, zwellen ze op en gaan ze overmatig veel slijm of snot aanmaken. Hierdoor raakt de neus verstopt of gaat-ie juist lopen.

Ui naast je bed

Een ui naast je bed geeft meteen meer lucht als je een verstopte neus hebt. Open ’s morgens de ramen en de lucht is zo verdwenen uit je slaapkamer.

Menthol

Wat ook effectief werkt tegen een verstopte neus is menthol. Smeer wat zalf op je bovenlip en je kunt weer een paar uurtjes ademen door je neus.

Pittige voeding

Op zoek naar eenvoudig trucje om een verstopte neus te openen? Eet iets pittigs. Denk aan wasabi, mierikswortel, fenegriek, ui en knoflook.

Zoutoplossing

Heb je naast een verstopte neus ook last van keelpijn? Los een halve theelepel zout op in een glas lauwwarm water en gorgel een halve minuut. De zoutoplossing zorgt dat het vocht uit de geïnfecteerde weefsels van je keel wordt gehaald, wat de pijn verzacht. Daarnaast verdunt de oplossing het slijm en verwijdert-ie allergenen, bacteriën en schimmels uit de keel. Het is misschien vies, maar het werkt wel.

Honing

Wat ook helpt tegen een pijnlijke keel is een drankje van honing en citroensap. Honing heeft namelijk een verzachtende werking op de keel. Drink het voordat je gaat slapen, want honing werkt ook ontspannend en stimuleert een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Heb jij ook een middeltje tegen verkoudheid?

Lees ook: