Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dít zijn waarschijnlijk de coronamaatregelen in Europa in de zomervakantie

Dít zijn waarschijnlijk de coronamaatregelen in Europa in de zomervakantie

Dít zijn waarschijnlijk de coronamaatregelen in Europa in de zomervakantie

Het advies tot 15 mei is om niet naar het buitenland te reizen. Toch zijn er al veel mensen die er naar uitkijken om deze zomer naar het buitenland te gaan. Met een digitaal coronapaspoort moet er meer mogelijk worden, maar hoe staat het er voor met de regels?  Wij zetten de voorlopige verwachtingen rondom de coronamaatregelen voor een vakantie binnen Europa op een rijtje. 

Zomervakantie in Europa

Een tijdje geleden stemde het Europees Parlement in met een coronapaspoort. Het coronapaspoort is een een digitaal certificaat. Hiermee kun je binnen Europa aantonen dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Dit zorgt er voor dat er weer hoop is om aankomende zomervakantie in ergens Europa te vieren. Maar hoe zit het nou met de coronamaatregelen? Op dit moment is er nog een code oranje voor veel populaire bestemmingen. Dit betekent dat je als je weer terug komt nog vijf dagen in quarantaine moet. Naar verwachting besluit het demissionair kabinet vóór half mei of dit zo blijft.

Duitsland

Toeristen zijn in Duitsland nog niet welkom. Het land wil eerst het aantal besmettingen weer omlaag krijgen. Daarom zijn toeristische accommodaties gesloten. Als je als Nederlander toch in Duitsland komt moet je eerst vijf dagen in quarantaine. Voor hoelang dit nog moet, is nog niet duidelijk.

België

Als je langer dan 48 uur in België wilt verblijven moet je als toerist eerst in quarantaine. Daarnaast zijn de terrassen nog gesloten tot in ieder geval 8 mei. België wilt wel meedoen met het Europese coronapaspoort. Of de coronamaatregelen met de zomer zijn versoepeld is nog een grote vraag.

Frankrijk

In Frankrijk worden al data genoemd. Vanaf 3 mei mogen Europese toeristen met een negatieve test Frankrijk bezoeken. Vanaf 9 juni wil het land starten met het coronapaspoort. Een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je recent hersteld bent van corona zijn dan ook toegestaan. Met het coronapaspoort moeten de reisbeperkingen van en naar Frankrijk komen te vervallen. Alleen als de besmettingen dalen zal eind juni de avondklok verdwijnen. Richting het hoogseizoen zullen dan ook de terrassen en toeriste plekken weer open gaan.

Italië

Italië komt waarschijnlijk deze maand met hun plannen voor de zomer. Nu moet je bij aankomst vijf dagen in quarantaine. Of dat met de zomer nog steeds zo is, blijft nog even de vraag. Italië gebruikt sinds deze week wel al een soort coronapaspoort voor binnenlands gebruik. Dat houdt in dat Italianen met een ‘Groene Pas’ vrij mogen reizen binnen alle regio’s in het land. Óok de gebieden die op code rood staan.

Spanje

Ook Spanje wil vanaf juni met een coronapaspoort werken. In Spanje hoeven de toeristen niet in quarantaine. De horeca en de culturele plekken zijn weer geopend. De clubs blijven helaas nog even gesloten. Voor nu is een mondkapje binnen én buiten verplicht. De vraag is of dit ook in de zomer blijft.

Griekenland

Als je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent of negatief getest bent, heb je geen quarantaineplicht in Griekenland. Rond midden mei zullen de meeste maatregelen versoepeld worden.

Lees ook
Over win-winsituaties gesproken: dít eiland betaalt toeristen om daar op vakantie te gaan

Turkije

In Turijke is er op dit moment de strengste lockdown tot nu toe in het land. De besmettingen liepen opnieuw hoog op. De scholen zijn gesloten, alcohol verkopen is verboden en de inwoners mogen alleen voor boodschappen en urgente medische zorg naar buiten. Ondanks de strenge lockdown zijn buitenlandse toeristen wel welkom. Als je een negatieve test kunt laten zijn mag je hier verblijven en hoef je je niet aan de lockdownregels te houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Margriet | Beeld: Pexels