Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Voedsel waar je gelukkig van wordt

Voedsel waar je gelukkig van wordt

Voedsel waar je gelukkig van wordt

Heb je een dipje? Grijp naar deze etenswaren die lekker zijn en (dat is bewezen!) je nog gelukkig maken ook. 

Pompoenpitten

Wist je dat pompoenpitten vol ijzer, magnesium en tryptofaan zitten? Tryptofaan is een aminozuur dat zorgt voor de aanmaak van serotonine. En serotonine is weer supergoed voor je geheugen, je stemming, emoties en eetlust. Kauw op wat pompoenpitten voor je naar bed gaat, grote kans dat je een stuk beter slaapt.

Chocolade

Mmm… in chocolade zitten meerdere stoffen die ons gelukkig maken. Daar komen ze: dopamine, serotonine, endorfine, anandamide, theobromine, cafeïne en tryptofaan. Dat maakt chocolade goed voor je humeur.

Spinazie

Ook al zo goed voor je stemming: spinazie. Dat komt doordat deze groente vol zit met foliumzuur.

Avocado

An avocado a day keeps the doctor awayDeze groene vriend bevat niet alleen gezonde vetten, avocado zorgt ook dat je bloeddruk laag blijft, stimuleert je hersenen en geeft je een gelukkig gevoel. Een halve avocado per dag is trouwens al genoeg om dat te bereiken.

Frambozen, aardbeien en bosbessen

Zeg dag tegen een slapper wordende huid met frambozen, aardbeien en bosbessen. De vitamine C in deze bessen zorgt voor de aanmaak van collageen, en daarmee voor een strak huidje dat er jong uitziet. Verder bevatten de vruchten belangrijke voedingsstoffen als anthocyanidinen en anthocyanen. Antho-wat? Dit zijn krachtige antioxidanten en kleurstoffen die je lichaam beschermen.

Hete peper

Een hete peper maakt gelukkig. Je lijf herkent de hitte als pijn en maakt daardoor automatisch een heleboel endorfine aan. En dat stofje zorgt voor een geluksgevoel.

Van welk voedsel word jij gelukkig? Laat het ons weten en deel je reactie.

Wist je dat…

…je het huishouden ook uitstekend kunt doen zonder schoonmaakproducten? Krassen in het hout weghalen of zilverwerk poetsen kan ook heel goed met etenswaar. Lees het artikel: Schoonmaken met voedsel.