Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Top-10 zomerspellen

Top-10 zomerspellen

Top-10 zomerspellen

De vakantie gebruik je natuurlijk om te ontspannen en tot rust te komen, maar soms heb je genoeg ontspanning en rust gehad. Dan is het tijd voor wat actie. Een leuk spel doen met het hele gezin of met vrienden is dan net waar je zin in hebt. Flair stelde voor alle vakantiegangers en thuisblijvers een top-10 samen van de allerleukste zomerspellen.

De leukste 10 zomerspellen
Op 1: 30 Seconds – Bordspel

Vooral erg leuk voor grote gezelschappen – bijvoorbeeld op een feestje – maar daardoor ook heel geschikt voor op de camping. Je speelt het spel in teams. Het is de bedoeling dat een van jullie binnen 30 seconden probeert zo veel mogelijk begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je met je team raadt, hoe meer velden je met je team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. De nieuwe editie bevat moderne begrippen, waardoor iedereen van elke leeftijd kan meedoen. Voor drie of meer spelers.

Op 2: Stef Stuntpiloot – Gezelschapsspel

Stef Stuntpiloot vliegt en stuitert maar in het rond. Hij vliegt telkens langs je kippenhok. Kun je jouw kippen beschermen tegen Stef en zijn stuiterende stuntvliegtuig? Het enige wat je nodig hebt, zijn 2 AA-batterijen en het stuntfeest kan beginnen. Voor twee tot vier spelers vanaf vier jaar.

Op 3: Skipbo – Kaartspel

Een leuk en spannend spel voor de hele familie. Doel is om al je kaarten op volgorde weg te spelen, van 1 tot 12. De speler die dit als eerste lukt, wint. Leuk om een tegen een te doen, maar ook in duo’s. Voor twee tot zes spelers vanaf vier jaar.

Op 4: De Kolonisten van Catan – Bordspel

Het meest gespeelde familiespel van Nederland en Vlaanderen! Leuk voor iedereen vanwege de interactie, het vleugje geluk en alle tactische mogelijkheden. Je kunt punten scoren door het handelen in grondstoffen en het bouwen van straten en steden. De speler die als eerste tien punten heeft, wint. Voor wie het spel nóg leuker en interessanter wil maken, zijn er allerlei uitbreidingspakketten te koop. Voor twee tot vier spelers (meer met sommige uitbreidingen) vanaf tien jaar.

Op 5: Monopoly – Bordspel

Dé klassieker onder de spellen dat al jaren garant staat voor speelplezier. Inmiddels wel in een nieuw jasje en aangepast aan de euro. De ingrediënten voor het winnen van dit spel zijn veel tactiek en een dosis geluk. Het doel is om rijk te worden door straten te kopen en vervolgens huizen en hotels te bouwen. Je speelt het met twee tot acht spelers, vanaf ongeveer acht jaar.

Op 6: Koehandel – Kaartspel

De speler die biedt met boerenverstand en listiger is dan de rest, krijgt de beste dieren in handen. In dit spel loopt de koehandel volledig uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te pakken? Voor drie tot vijf spelers vanaf tien jaar.

Op 7: Wie is Het? – Kinderspel

Stel de goede vragen en ontdek als eerste wie jouw tegenstander is. De speler die dit als eerste vijf keer goed heeft geraden, wint. Het spel is helemaal vernieuwd, je kunt nu met afbeeldingen van dieren óf mensen spelen en daarnaast nog bladen met nieuwe figuren downloaden voor nog meer speelplezier. Voor twee spelers vanaf zes jaar.

Op 8: Ik Hou van Holland Verjaardagsspel – Gezelschapsspel

Het Verjaardagsspel, dé knalquiz van de makers van het tv-programma Ik Hou van Holland, is nu ook thuis te spelen. Speel het zenuwslopende vragenspel met het hele gezin. Beantwoord de vragen op de juiste manier en geef het cadeau door. Maar pas op, weet je een antwoord niet of ben je te langzaam? Dan ontploft het cadeau misschien in jouw handen. Te spelen vanaf twaalf jaar, je hebt er wel batterijen voor nodig.

9. Jungle Speed – Kaartspel

Het doel van van dit spel is om zo snel mogelijk al je speelkaarten weg te spelen. Dit gebeurt in meerdere rondes. De speler die als eerste al z’n kaarten kwijt is, is de winnaar. Een spel voor de fanatiekelingen onder ons, je moet namelijk ontzettend snel reageren! Vanaf ongeveer zes jaar voor twee tot zes spelers. Er bestaan uitbreidingspakketten zodat je het met nog meer mensen kunt spelen.

10. Ligretto – Kaartspel

Nog zo’n reactiespel voor de echte spelletjesfanaten. Goede combinaties maken en vooral alert reageren maken het verschil bij dit supersnelle spel. Voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar. Er zijn verschillende edities voor verschillende leeftijden, elk in een eigen kleur.

Lees ook: