Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips tegen verkoudheid

Tips tegen verkoudheid

Tips tegen verkoudheid

Door het stralende voorjaarszonnetje heb je het idee dat je aan een vestje genoeg hebt, maar stiekem is het toch nog iets te fris buiten. Een verkoudheid sluipt er dan ook snel in.

Verkoudheid

Vijf tips om daar een einde aan te maken!

Kiplekker

Kreeg jij vroeger thuis altijd kippensoep als je verkouden was? Het helpt dus echt! Uit onderzoek van een aantal longspecialisten bleek dat bij het koken van kip een stof vrijkomt die ook in acetylcysteïne zit, een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij ademhalingsproblemen.

Pittige kost

Lijkt er geen einde aan je hoestbuien te komen? Pittige gerechten helpen om de spieren in je keel te ontspannen en zo het hoesten te verminderen. Gooi bijvoorbeeld een chilipeper door je gerecht. Vette producten zoals vlees, kaas en melk kun je beter even laten staan.

Keelpijn

Heb jij bij het slikken het gevoel alsof je keel van schuurpapier is? Los dan twee theelepels zout op in een glas warm water. Gorgel ongeveer vijf seconden. Neem een nieuwe slok en gorgel nog een keer. Herhaal dit om de twee uur. Het is geen lekker smaakje, maar je zult merken dat je keelpijn een stuk minder wordt!

Vitaminebommetje

Goji-bessen, het is misschien niet het eerste fruit waar je aan denkt als je ziek of verkouden bent. En toch: deze besjes, die een stuk kleiner zijn dan een sinaasappel, bevatten vijfhonderd keer meer vitamine C dan dit oranje fruit. Bovendien zitten ze vol mineralen en antioxidanten. Reden genoeg om ze bijvoorbeeld eens door je yoghurt te doen! Je kunt ze onder andere bij De Tuinen kopen.

Doorstomen

De werkzaamheid is nooit bewezen, maar veel mensen ervaren stomen als verlichting bij verkoudheid. Voeg mentholparels toe aan een kom kokend water om je neusslijmvlies te kalmeren. Verse takjes kamfer of kamille werken verzachtend.

 

Wat is jouw tip bij verkoudheid? Deel ‘m!

Lees ook: