Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips tegen haaruitval

Tips tegen haaruitval

Tips tegen haaruitval

Ben je al wat extra haren tegengekomen tijdens het borstelen of haren wassen? Er zijn meer mensen die last hebben van haaruitval dan je denkt. Maar geen paniek! De ene keer verlies je meer haren dan de andere keer. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld hormonen, vitaminen of het seizoen. Gelukkig kun je er zelf iets tegen doen.

Eet gezond

Het is natuurlijk vrij voor de hand liggend, maar gezond eten is erg belangrijk, ook voor je haar. Haren bestaan uit keratine, wat weer uit het eiwit cysteïne bestaat. Cysteïne is een eiwit dat zwavel nodig heeft. Zwavel zit onder andere in mosterd, kool, asperges, knoflook, uien, spinazie en avocado’s. Eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, noten of eieren zijn ook van belang voor mooi haar.

Vermijd stress

Door stress produceren de bijnieren meer adrenaline en dat veroorzaakt een slechte doorbloeding. Ook komt er dan melkzuur in de talg terecht. Melkzuur kan de haarwortels beschadigen waardoor het haar kan afsterven. Dus zorg voor voldoende slaap. Daarnaast is het belangrijk dat je voor voldoende ontspanning zorgt. Lees bijvoorbeeld wat vaker een boek of doe iets anders ontspannends zoals yoga.

Doorbloeding

Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat je minder haar verliest. Een zachte hoofdmassage of een bezoekje aan de sauna optimaliseert je doorbloeding.

Zorg goed voor je haar

Gebruik zo min mogelijk hitte, laat die stijltang en föhn dus wat vaker liggen. Borstel daarnaast je haren niet te ruw en wrijf je haren niet droog. En verwen je haar zo nu en dan met een haarmasker.

Supplementen

Bij elke drogist verkopen ze tegenwoordig speciale supplementen voor je huid, haar en nagels. Deze supplementen gaan haaruitval tegen en zorgen er ook voor dat je haren en nagels sneller groeien en dat je huid er gezonder uitziet. Drie vliegen in één klap dus!

Rook je? Stoppen!

Mocht je roken, stop daar dan zo snel mogelijk mee. Natuurlijk weten we al dat roken ongezond is voor je longen, maar het is ook ongezond voor je haar. Stop dus met roken en je zult zien dat je haar er snel gezonder en dikker uit zal zien.

Borstel wel

Je denkt misschien dat je door borstelen veel meer haren verliest dan wanneer je het niet zou doen. Je kunt je haaruitval in ieder geval niet tegenhouden door niet te borstelen. Bovendien stimuleer je de hoofdhuid met borstelen, wat juist goed is voor de doorbloeding en dus voor de haargroei. Wel is het belangrijk dat je niet te vaak en te ruw borstelt. Ook is het belangrijk dat je de juiste borstel voor jouw haartype hebt.

Olie

Olie, bijvoorbeeld olijfolie, helpt zeker tegen haaruitval. Masseer je hoofdhuid hier ongeveer één keer per week mee en laat het een tijdje intrekken. Spoel het daarna uit. Je haar glanst er niet alleen van, maar het zal er ook minder snel door uitvallen en er sterker van worden.

 

Lees ook :