Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 8 tips voor een positief zelfbeeld

8 tips voor een positief zelfbeeld

8 tips voor een positief zelfbeeld

Als je lekker in je vel zit, heeft dat ook invloed op je psychische gezondheid. Stop daarom met negatief naar jezelf kijken. Deze tips helpen je erbij!

Je bent geen nummer

Het is tijd om je kledingmaat te vergeten en items te dragen die goed passen. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is, het gaat erom dat je kleding draagt waarbij je je goed voelt.

Wees aardig voor jezelf

Spreek jezelf lief toe als je voor de spiegel staat. Vertel hoe mooi je bent en dat je er mag zijn zoals je bent.

Beweeg je lichaam

Een lichaam in beweging is een gelukkig lichaam. Wees trots en dankbaar dat je lichaam het vermogen heeft om te lopen, te dansen en te springen. En bedenk dat er ook lichamen zijn die dat niet kunnen.

Denk vanuit je binnenkant

Je lichaam is een geweldig ding en opgebouwd uit zo veel werkende onderdelen om jou te creëren. Niemand is zoals jij. Neem een moment om dat te voelen en waardeer en respecteer jezelf zoals je bent: een uniek persoon. 

Voorkom negativiteit

Word je bewust van negatieve gevoelens en bedenk waar ze vandaan komen. Heeft iemand je beledigd? Voel je je waardeloos als persoon? Het overwinnen van negativiteit is niet makkelijk, maar als het je lukt, leidt het op een dag wel tot succes.

Laat je niet onder druk zetten

Je hoeft niet dun te zijn om mooi te zijn. Natuurlijk is dat lastig omdat we voortdurend blootgesteld worden aan magere modellen en idealen, maar dat betekent niet dat je die idealen moet volgen. Kijk daarom op een andere manier naar advertenties en focus op wat je echt wilt. Is het de outfit die het model draagt, die mooie tas of de tas die ze draagt? Vergelijk je daarnaast ook niet met anderen!

Ga mediteren

Door te mediteren reinig je je geest en lichaam door negatieve energie uit je lichaam te verwijderen. Je komt tot rust, waardoor je daarna beter over jezelf en je lichaam voelt.

Omring jezelf met positiviteit

Breng tijd door met mensen waar je van houdt, die je aanmoedigen en ondersteunen. Als je tevreden bent met wat er om je heen gebeurt, heeft dat ook een positief effect op je eigen gemoedstoestand.