Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips tegen koude handen

Tips tegen koude handen

Tips tegen koude handen

Heb jij ’s winters vaak last van koude handen? Zo houd je ze warm! 

Wanten

Kies voor wanten in plaats van handschoenen. Doordat vier van de vijf vingers tegen elkaar aan zitten, komt er sneller warmte vrij. Bovendien zien wanten er een stuk knusser uit.

Masseren

Heb je het echt, écht heel erg koud? Probeer zachtjes je vingers te masseren. Zo stimuleer je de bloedcirculatie en warm je je vingers langzaam een beetje op.

Warmtepad

Standaard in je tas tijdens koude winterdagen: een (herbruikbare) warmtepad! Om vliegensvlug je handen mee op te warmen, waardoor je makkelijker je sleutel in het slot kunt steken of je mobieltje kunt vasthouden tijdens het bellen. Ideaal tegen door de kou verstijfde vingers.

Mindset

Probeer te denken aan die bloedhete dag afgelopen zomervakantie, waarbij het zweet van je voorhoofd gutste. Kortom, koester de herinneringen waar je het warm van krijgt. Op z’n minst het proberen waard, niet waar?

Alcohol?

Alcohol helpt niet tegen de kou. Het klopt wel dat je het warmer krijgt wanneer je begint met drinken, maar na een tijdje koelt je lichaam weer af doordat je bloedvaten wijder worden.

Lees ook:
Autoruit krabben? Niet met deze tip!
De leukste wintersport apps
Ook zo’n last van droge lippen?