Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips bij striae (groei- zwangerschapsstriemen)

Tips bij striae (groei- zwangerschapsstriemen)

Tips bij striae (groei- zwangerschapsstriemen)

Striae. Ben jij er bekend mee? Vroeg of laat krijgen vrouwen er vaak toch mee te maken, ook wel groeistrepen genoemd. Bij de een meer opvallend dan bij de ander. Maar kun je striae ook voorkomen of verminderen? Flair deelt haar tips!

Wat is striae?

Deze groeistrepen op de huid ontstaan wanneer een lichaamsdeel sneller groeit dan de huid kan bijhouden. Dit is het geval bij snelgroeiende spieren of toenemend gewicht. Striae is daarom een veel voorkomend verschijnsel bij pubers, bodybuilders en zwangere vrouwen.

Kun je striae voorkomen of verminderen?

Helaas kan het – als het er eenmaal is – nooit helemaal verdwijnen, maar je kunt het wel vervagen of verminderen door te smeren smeren smeren. Flair deelt de beste tips tegen striae, van aardappelvocht tot Bio Oil.

 • Aardappelvocht
  Snij een aardappel door midden en wrijf de huid hiermee in. Laat het vocht even intrekken en spoel daarna met lauwwarm water af. Twee keer per dag, een aantal weken lang en men zegt dat je het resultaat snel ziet.
 • Suiker, amandelolie en citroensap
  Meng witte suiker met een dubbele hoeveelheid amandelolie en citroensap. Breng het één maand lang aan voor het douchen en wrijf het 3 tot 5 minuten in. Men zegt dat het groeistrepen doet vervagen.
 • Aloë vera
  Breng aloë vera aan op de striae. Dit kun je halen bij de Tuinen bijvoorbeeld.
 • Water
  Zoals water goed is voor bijna alles, helpt voldoende water drinken per dag ook tegen striae.
 • Citroen
  Snij een citroen in partjes en smeer het gedurende 10 minuten op de striae-plek. Dit helpt de rode lijnen vervagen.
 • Bio Oil
  Bio Oil staat al jaar en dag bekend als het wondermiddel tegen huidstriemen en littekens. Zelfs Kim Kardashian is er sinds haar zwangerschap fan van! Maar helemaal weghalen doet het niet. Wel wordt de huid soepel en gevoed, waardoor striemen kunnen vervagen.

 

Lees ook: Nóóit meer last van muggen (trucje!)