Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De beste stranden van Amsterdam

De beste stranden van Amsterdam

De beste stranden van Amsterdam

Warm hè? Met zulke temperaturen is het heerlijk om verkoeling te zoeken op het strand. Woon je in de stad? Geen probleem, want ook daar vind je heel wat mooie stadsstranden. In dit lijstje de 8 beste stranden van Amsterdam. Veel plezier!

Blijburg aan zee

Blijburg is hét strand van Amsterdam. Het heeft een prachtig zandstrand met uitzicht over het water. Bij het paviljoen Blijburg (momenteel nog in verbouwing) kun je lekker een hapje eten of een drankje drinken. Verder kun je bij dit strand naar hartenlust zwemmen in het IJmeer. Het ligt in de stad (IJburg), maar toch heb je het gevoel dat je er ver buiten bent. Woon je niet in Amsterdam? Je kunt deze zomer ook overnachten in één van de kunstwerken van de UrbanCampsite, óp het strand!

Pampuslaan 101 | blijburg.nl

Playground CS

Vlak voor het Centraal Station ligt deze zomer een heus pop-up strand. Dit is een leuke speelplek voor kinderen en een heerlijke hang-out voor papa’s en de mama’s. Terwijl jij lekker aan een koud drankje zit vermaken je kids zich prima. De speeltuin en activiteiten (zoals watergevechten en een eigen knikkerbaan maken) zorgen voor urenlang plezier en dat midden in de stad. Zwemmen kan hier niet, maar daardoor hoef je ook niet constant op je kind te letten. Waar het zand vandaan komt? Van het WK volleybal dat eerder op de Dam werd gehouden!

Prins Hendrikkade ter hoogte van het Centraal Station | playgroundcs.nl

De oeverlanden

Aan de oevers van de Nieuwe Meer, in Amsterdam Nieuw-West, zijn drie recreatiestrandjes te vinden. Er mag gebarbecued worden en er graast een kudde Schotse Hooglanders. Ze zien er aaibaar uit, maar het is beter om op afstand te blijven! Op een van de strandjes is een houten waterspeelconstructie en een klimtoren te vinden. Zwemmen is hier op eigen risico, maar de strandjes zijn wel afgeschermd met een touw.

Noordzijde van De Nieuwe Meer, aan de kant van de Oude Haagseweg

Diemerpark

Ook al was het Diemerpark vroeger een vuilstortplaats, tegenwoordig is het prachtig natuurgebied. Je kunt er fijn wandelen en fietsen én er is een klein stadsstrandje. Dit strandje is ideaal voor ouders met jonge kinderen. Er staat een bord dat aangeeft of er veilig gezwommen kan worden en is een ballenlijn.

Diemerpark tegenover het Grote Rieteiland

Waterspeelplaats Gaasperplas

Aan de Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost ligt een waterspeelplaats. Deze unieke speelplek is net vernieuwd en een feest voor kinderen om in te spelen. Er is een keiensloot, kabelbaan en een sluisjescomplex waarmee hele watervallen gemaakt kunnen worden. Ouders kunnen bij dit strandje zonnen en barbecueën mag ook.

Pllek

Pllek is dé hippe hotspot in Amsterdam Noord, op de NDSM-Werf. Je kunt hier heerlijk relaxen op het (kiezel)strand of aan een van de picknicktafels. Geniet hier van een heerlijk (voornamelijk biologisch!) ontbijt, lunch of diner. ’s Ochtend kun je meedoen aan een yogales en ’s avonds is het een geweldige plek om te borrelen. Het uitzicht over hei IJ is hier fantastisch!

Tt. Neveritaweg 59 | pllek.nl

Roest

En andere creatief stadsstrand is Amsterdam Roest. Bij de Super-de-Bar kun je zelf je drankjes halen en je maaltijden bestel je in de Keukenbus. Het grote zandstrand ligt aan de gracht op een industrieel terrein. Voor kinderen is er een leuk klimrek. Je kunt hier een duik in de gracht wagen, maar dat is wel op eigen risico.

Jacob Bontiusplaats | amsterdamroest.nl

Strandzuid

Op het RAI terrein is Strandzuid te vinden. Je kunt bij dit stadsstrand lekker eten of relaxen op één van de ligbedden. Sinds deze zomer heeft het een geheel nieuwe uitstraling én een bierterras. Strandzuid is een fijne plek om op een zonnige dag te gaan lunchen, dineren of te borrelen.

Europaplein 22 | strand-zuid.nl

Wij zijn benieuwd, wat is jouw favoriete stadsstrand? Laat het hieronder weten in een reactie!

Lees ook:
– Win: weekend naar het schoonste strand van Nederland!
– 10 x geluksmakers op het strand
– Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!