Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wat doe je als je een cadeau niet leuk vindt?

Wat doe je als je een cadeau niet leuk vindt?

Wat doe je als je een cadeau niet leuk vindt?

Je vraagt je al weken af wie jouw lootje getrokken heeft voor Sinterklaas. Het moment suprême is daar: je mag je surprise uitpakken en het daarbij horende cadeautje. In één klap is het klaar met je voorpret, want: je cadeautje is stom.

Stom cadeau

Het gebeurt ons allemaal weleens dat je een cadeau krijgt dat je niet leuk vindt. Op zo’n moment kun je je verschillende dingen bedenken of doen.

Hoeveel moeite heeft de persoon gedaan voor je cadeau?

Je weet niet hoeveel tijd iemand heeft besteed om voor jou een mooi cadeautje uit te zoeken. Soms zie je aan het soort cadeau of zelfs aan de manier waarop het cadeautje is ingepakt hoeveel tijd er in je cadeau is gestoken.

Hoe goed ken je de gever?

Natuurlijk maakt het uit hoe goed je iemand kent. Is het je tante die aan de andere kant van het land woont en die je zelden ziet of je moeder met wie je iedere dag belt? Je moeder zou je door en door moeten kennen en zal meer aandacht besteden aan je cadeau dan wellicht een verre tante.

Had je een verlanglijstje?

Dit is zeker een belangrijk punt. Als je een verlanglijstje maakt, kunnen mensen gericht zoeken naar een leuk cadeautje. Heb je geen lijstje, dan moeten mensen gokken wat jij leuk vindt en dan is de kans op een cadeautje dat je minder leuk vindt groter.

Ga je het cadeau gebruiken of kun je er echt niets mee?

Als je je cadeau opent, het weglegt en vervolgens nooit meer aanraakt tot je weer eens de zolder gaat opruimen is dat zonde. In dat geval kun je je afvragen of het gepast is om aan de gever te vragen of het cadeau geruild kan worden. Als dat niet het geval is, kun je overwegen het cadeautje ook weer door te geven. 

Wat doe jij met zo’n cadeau? Laat het ons weten!

Kijk voor meer Sinterklaas ideeën in het Sint-dossier >>

Lees ook: