Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Op vakantie in eigen land: hiér maak je een fantastische wandeling langs maar liefst vijf (!) wijngaarden

Op vakantie in eigen land: hiér maak je een fantastische wandeling langs maar liefst vijf (!) wijngaarden

Op vakantie in eigen land: hiér maak je een fantastische wandeling langs maar liefst vijf (!) wijngaarden

Waar we er normaal gesproken massaal op uit trekken in de zomermaanden, vieren de meesten onder ons dit jaar hun vakantie in eigen land. En met stralend weer voor de boeg én alle mooie plekken die Nederland te bieden heeft, is dat absoluut geen straf. Welke bestemmingen je linea recta op je staycation bucketlist moet zetten? Marlou en Godfried van REiSREPORT gaan je vanaf nu iedere week een handje helpen. Speciaal voor Flaironline.nl tippen ze de must go plekken voor een onvergetelijke trip.

Het Franse gevoel, gewoon in Zuid-Limburg

“Voor de echte Frankrijk liefhebber is er in eigen land een prachtig alternatief. In het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg waan je je namelijk volledig in Vive la France vakantiesferen. Alleen al deze on-Nederlandse heuvels maken dat je in eigen land een stukje buitenland ervaart. Maar dat prachtige landschap is nog niet alles, de vele wijngaarden maken dit vakantiegevoel pas echt compleet.

Heerlijke terrasjes

Ga je voor een dagje, een weekend of misschien een week naar Limburg? Maak dan in ieder geval een paar prachtige wandelingen of fietstochten. De weidse vergezichten zijn hier waanzinnig. Het stadje Gulpen en knusse dorpjes als Vaals, Noorbeek en Slenaken zijn leuke tussenstops om op het terras even uit te rusten.

De tekst gaat verder onder de foto.

Gulpen

Route des Vins – wandelroute langs wijngaarden

Wat ons betreft de gouden combinatie in Zuid-Limburg is de zogenoemde Route des Vins. Niets te veel gezegd over het Frankrijk-gevoel toch, met zo’n benaming voor een wandelroute? Route des Vins is de eerste bewegwijzerde wijnroute in de gemeente Gulpen-Wittem. Deze route heeft een lengte van zo’n tien kilometer, waarbij je onderweg vijf wijngaarden passeert.

De tekst gaat verder onder de foto.

wijnwandeling-route-des-vins-zuidlimburg-1

Proeven, maar!

Een toegankelijke wandeling waarbij je tijdens het lopen langs borden komt met weetjes over de wijnregio. En met een beetje geluk is er nog iets te proeven bij de wijngaarden! Wel zo handig als je te voet bent. Of je neemt een fles wijn mee als souvenir. Startpunt van deze route: de parkeerplaats bij de St.Cunnibert kerk in het dorpje Wahlwiller. Een leuke lunchtip tijdens je wandeling is de delicatessenwinkel + lunchtent Eyserhalte. Ook hier zijn overigens genoeg verschillende Limburgse wijnen te koop. Santé!”

Lees ook
Zomervakantie in eigen land? Dít wordt het weer de komende periode

Nieuw reisboek met nog véél meer tips

Iedere week geeft het reisduo Marlou en Godfried van REiSREPORT een leuke tip voor een vakantie in eigen land. Nog veel meer tips lees je in de reeds verschenen reisgids: Nederland – vakantie in eigen land. Een gids vol achtergrondverhalen, wandel- en fietstips en mooie dorpen in twintig schitterende regio’s. Deze reisgids bestel je, inclusief gratis verzending, in de webshop van REiSREPORT.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

REiSREPORT cover NL

Tekst: Marlou en Godfried van REiSREPORT | Beeld: Unsplash