Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Slimme trucs voor een goedkope vakantie

Slimme trucs voor een goedkope vakantie

Slimme trucs voor een goedkope vakantie

Het is altijd even slikken als je ergens in januari de aanbetaling doet voor je zomervakantie. Wat. Veel. Geld. Met deze handige trucs voor een goedkope vakantie kan het ook anders.

  • Ga je vliegen? Speur dan ver voor je vakantie het internet af naar leuke deals. Vooral voor stedentrips loont het om acties in de gaten te houden.
  • Kies je voor de auto, overweeg dan om tolwegen te vermijden. Je bent meestal wat langer onderweg, maar bespaart wel flink op de kosten.
  • Het verblijf ter plaatse kun je zo goedkoop maken als je wilt. Huur een kamer bij een local (bijvoorbeeld bij airbnb.nl of huizenruil.com), zoek een goedkoop hostel of sluit een mooie deal op booking.com. In dat laatste geval kun je extra kosten besparen door geen ontbijt te boeken, want een croissantje bij de lokale bakker is een stuk goedkoper.
  • Ben jij zo iemand die niet de hele dag aan het zwembad wil liggen, maar ook wat cultuur wil opsnuiven. Ook dat hoeft geen aanslag te zijn op je portemonnee. Veel leuke bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, zoals parken, fraaie havens, of openbare gebouwen (bijvoorbeeld kerken).
  • Attractieparken of musea zijn vaak prijzig, maar je kunt van tevoren al uitzoeken hoe je daarop kunt besparen. Doordeweeks zijn de entreeprijzen soms lager dan in het weekend en in veel steden kun je op bepaalde dagen gratis een museum bezoeken.
  • Tot slot een tip om de kosten voor eten en drinken laag te houden: wil je ’s avonds uiteten, neem dan geen genoegen met de eerste de beste eetgelegenheid die je tegenkomt. Op een terras op een groot plein betaal je de hoofdprijs, in de zijstraatjes of minder populaire wijken eet je net zo lekker  voor een lager bedrag.

Lees ook: