Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Simpele meditatie met thee

Simpele meditatie met thee

Simpele meditatie met thee

Geluk zit ‘m vaak in de kleinste dingen, zoals het drinken van een kop thee. Om de dag vrolijk en relaxed door te komen, is het belangrijk om juist van dit soort momenten extra te genieten. Neem daarom 10 minuten de tijd voor deze simpele meditatie met thee!

Stap 1: Zorg dat je goede thee in huis hebt, bij voorkeur verse theebladeren. Concentreer je op de kleur, de grootte en de vorm.

Stap 2: Breng daarna water aan de kook. Concentreer je op de waterbubbels die steeds groter en groter worden. Let hierbij goed op je ademhaling. Bedenk dat de aarde, maar ook jouw lichaam, voor het grootste gedeelte uit water bestaat. Water is een wonder.

Stap 3: Op een kop warm water gaat een eetlepel thee. Doe de losse thee in een theezakje, thee-ei of theefilter en concentreer je op de kleuren die worden gecreëerd. Adem diep in en uit en ruik de aroma’s die vrijkomen. Waarschijnlijk kom je nu echt tot rust!

Stap 4: Verwijder het thee-ei, theezakje of de theefilter en concentreer je op de warmte die het keramiek afgeeft. Sluit je ogen en bedenk dat dit theemoment mede mogelijk wordt gemaakt door iemand die duizenden kilometers verderop de theebladeren heeft geplukt.

Stap 5: Nu is het tijd om de thee te drinken. Drink langzaam en schenk aandacht aan de temperatuur van de thee. Is het heet, warm of lauw? Wat is de smaak? Is het bloemig, kruidig, fruitig? En is de structuur van de thee in je mond? Romig en vol, droog en dun, heftig of licht? Sluit daarna je ogen en geniet van jouw theemoment voordat je je weer stort in de hectiek van alledag.

Mooie theekoppen

Jouw ultieme theemoment is natuurlijk niet compleet zonder mooi servies. In de Flair-shop vind je heel veel mooie mokken en kopjes waarmee theedrinken nog veel leuker wordt!

Bron: Margriet.nl