Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Yoga: de Savasana houding voor totale ontspanning

Yoga: de Savasana houding voor totale ontspanning

Yoga: de Savasana houding voor totale ontspanning

Meer energie, je beter kunnen focussen, zin in je dag hebben… dat bereik je met yoga. Ideaal voor mensen met opstartproblemen, wordt vaak gezegd. De bekendste yoga oefening is de Zonnegroet, waarbij een ode aan de zon wordt gebracht. Volgens de yogi’s de bron van alle leven. Maar heb je wel eens van de Savasana houding gehoord? Dit schijnt de perfecte yoga-houding te zijn voor totale ontspanning. 

De Savasana houding

De Savasana houding is een heerlijke houding die je helpt om je volledig te ontspannen, om tot rust te komen, beter te slapen en meer energie te geven. Een half uurtje in de Savasana houding staat gelijk aan drie uurtjes slaap. Wow!

De Savasana houding vergroot het bewustzijn. Het maakt je bewust van gedachtes en gevoelens die je hebt maar ook van eventuele pijntjes in je lichaam. Door in de Savasana houding te liggen ben je volledig ontspannen of je wordt geconfronteerd met pijntjes die je normaal niet zo snel opmerkt.

Yoga-oefening

  • Ga lekker liggen op je rug en zorg dat je het niet koud hebt. Je voeten liggen iets wijder dan je heupen. Leg eventueel een kussentje of dikke deken onder je knieholtes als je last van je rug hebt. Ook kun je iets op je ogen leggen, zodat je geen licht ziet.
  • Nu je lekker ligt, leg je handen op je buik of naast je met de handpalmen op de grond. Ga met aandacht elk stuk van je lichaam in gedachte af.
  • Als je spanning of een pijnlijke plek voelt, kun je daar (in gedachte) met je aandacht blijven. Door ernaartoe te blijven ademen maak je dit zachter en lichter, oftewel minder vervelend.
  • Zo zak je steeds dieper weg in ontspanning en wordt je van binnen lekker rustig. Je kunt de Savasana houding trouwens overal uitvoeren. Of je nu op een yoga-matje ligt, met je snufferd in de zon, op het strand, op de bank of op bed.

 

Namasté!