Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Rustgevende kruiden voor in je thee

Rustgevende kruiden voor in je thee

Rustgevende kruiden voor in je thee

We schreven eerder al dat je rustig kunt worden van bepaalde muziek, maar wist je dat er ook rustgevende kruiden zijn? Met een beetje geluk staan ze al in je keukenkastje.

Rustgevende kruiden

 • Kamille
  Hét kruid tijdens stressvolle periodes. Kamille helpt bij vermoeidheid en buikpijn, en  je kunt er lekker rustig van worden.
 • Rooibos
  Rooibos is cafeïnevrij en werd vroeger gebruikt als rustgevend middel voor het slapengaan. Het drinken van een kopje rooibosthee heeft een kalmerende werking op het zenuwstelstel en werkt bevorderend voor de nachtrust.
 • Passiebloem
  Volgens onderzoek heeft passiebloem een vergelijkbare werking als het kalmerende middel Xanax, maar dan zonder dat je er suffig van wordt. Neem een theelepel van het gedroogde blad en laat 10 minuutjes intrekken in kokend water.
 • Lavendel
  Dat lavendel heerlijk ruikt, wisten we al, maar wist je dat je het ook kunt eten? Net als eetbare bloemen kun je het kruid toevoegen aan salades of er thee of limonade van maken. Goed om te weten, want door lavendel te ruiken of te proeven nemen stress- en angstgevoelens af. Rustgevend dus! Gedroogd kun je lavendel ook tussen de stapels in je kledingkast leggen, zodat je kleding heerlijk gaat ruiken. Of leg wat onder je hoofdkussen om beter te slapen.
 • Hop
  Hop zit in bier, maar de gedroogde hopbloemen (of hopbellen, zoals ze eigenlijk worden genoemd) kun je ook gebruiken voor thee. Een kopje hopthee is rustgevend en kan helpen om beter te slapen.
 • Citroenmelisse
  Citroenmelisse smaakt fris en heeft een ontspannende werking. Dat wisten onze grootmoeders allang: vroeger werd er thee gezet van verse of gedroogde blaadjes om even te relaxen.