Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vakantiegangers, opgelet: reisadvies nieuwe delen van Frankrijk en héél Spanje op oranje

Vakantiegangers, opgelet: reisadvies nieuwe delen van Frankrijk en héél Spanje op oranje

Vakantiegangers, opgelet: reisadvies nieuwe delen van Frankrijk en héél Spanje op oranje

Het gaat nog steeds niet goed met de coronacijfers in grote delen van Europa. Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies ten opzichte van drie nieuwe Franse regio’s vanaf dinsdag 00.00 uur aangescherpt naar ‘oranje’ vanwege de verhoogde besmettingsgraad. Het gaat om de regio’s Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes.

Héél Spanje op oranje

Ook in Spanje is het hommeles. Het reisadvies voor héél Spanje wordt nu aangescherpt, van geel naar oranje. Het nieuwe advies geldt ook voor de Canarische Eilanden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege het oplopende aantal besmettingen in het populaire vakantieland.

Foute boel in Frankrijk

Voor Frankrijk is het de tweede keer in tien dagen tijd dat het reisadvies aangepast wordt. Eerder werd al afgeraden om af te reizen naar de Franse hoofdstad Parijs en de zuidelijke vakantiestreek Bouches-du-Rhône. Frankrijk meldde de laatste dagen vrijwel ieder etmaal 4.500 tot 4.900 nieuwe besmettingen. Dat zijn grotere aantallen dan het gros van de stijgingen in de eerste besmettingsgolf. Dagen met meer dan 4.500 besmettingen waren “vrij zeldzaam” in het land, schreef persbureau Reuters eerder.

Geen stijging in dodental

Hoewel het aantal besmettingen flink is gestegen, worden geen forse stijgingen waargenomen van het dodental en aantal ziekenhuisopnames. De laatste weken sterven dagelijks gemiddeld zo’n tien Fransen aan de gevolgen van het coronavirus, terwijl het om enkele tientallen ziekenhuisopnames per dag gaat.

Richting 300.000 besmettingen

Momenteel zijn om en nabij de vijfduizend ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten, bijna vierhonderd van hen worden behandeld op intensivecareafdelingen. In totaal telt Frankrijk 280.000 bevestigde coronabesmettingen, en kwamen meer dan 30.000 inwoners om het leven.

Lees ook
Willem-Alexander en Máxima door het stof na gefotografeerde coronamisser: ‘We hadden op moeten letten’

Meeste besmettingen bij jongere generaties

Volgens de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran worden nieuwe besmettingen vooral gesignaleerd bij personen tot veertig jaar, een trend die ook in Nederland zichtbaar lijkt. Die leeftijdsgroep zou vier keer zoveel besmettingen tellen als de 65-plussers. Veel jongere geïnfecteerden zouden weinig tot geen ziektesymptomen hebben. Veran benadrukt dat de recente stijging niet geheel te danken is aan een intensiever testbeleid. Volgens de minister worden coronamaatregelen in Frankrijk niet altijd even goed nageleefd. Veran kondigde aan dat nieuwe (lokale) maatregelen binnenkort worden aangekondigd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock