Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vanaf 1 juni kan het weer: zó anders gaat je bioscoopbezoek er uitzien door corona

Vanaf 1 juni kan het weer: zó anders gaat je bioscoopbezoek er uitzien door corona

Vanaf 1 juni kan het weer: zó anders gaat je bioscoopbezoek er uitzien door corona

Aangezien we Netflix, Videoland en Disney+ zo’n beetje uitgespeeld hebben, is de heropening van de bioscopen op 1 juni een verademing. Keten Pathé heeft vandaag bekendgemaakt wat we straks kunnen verwachten van ons bioscoopbezoekje en eh… da’s toch even wennen.

Coronaprotocol Pathé

In het woensdag gepresenteerde coronaprotocol van de bioscoopexploitant roept Pathé mensen onder meer op om zo min mogelijk met het openbaar vervoer naar de bioscoop te komen. Ook moeten bezoekers zodra de film is afgelopen direct de bioscoop verlaten.

Geen groepsdate

In de richtlijnen staat verder onder andere dat men met maximaal twee personen of een huishouden naar binnen mag. Tickets zijn alleen vooraf online te koop en er zullen vragen gesteld worden over de gezondheid: bij ziekteverschijnselen is men niet welkom. Bovendien geldt dat bezoekers continu anderhalve meter afstand moeten houden tot andere bezoekers en medewerkers.

Kuchschermen

Ook Pathé zelf treft verschillende maatregelen waardoor iedereen “in goede gezondheid en veiligheid” de bioscoop kan bezoeken. Zo geldt er onder meer een maximum capaciteit van dertig bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand genomen kan worden. In kleinere zalen zijn slechts kleinere aantallen toegestaan. Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker. Bovendien zijn er kuchschermen geplaatst en wordt er extra schoongemaakt.

Beter iets dan niets

Directeur Jacques Hoendervangers is blij dat de bioscopen binnenkort weer open mogen. Wel heeft het protocol consequenties voor de omzet, stelt hij. “Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen.”

Klassiekers en oude blockbusters

Vanwege de coronacrisis zijn een hoop langverwachte grote films helaas uitgesteld. Onder meer A Quiet Place 2 en de 25e James Bond-film laten nu flink langer op zich wachten. Maar gelukkig heeft Pathé een oplossing gevonden voor het kleine gebrek aan premières en nieuw materiaal: oude kaskrakers opnieuw vertonen. Zo worden blockbusters als Interstellar onder andere in IMAX vertoond en zijn Spider-man: Far From Home en Harry Potter and the Deathly Hallows (deel 1 én 2) voor het eerst te zien in 4DX, waarbij de films een extra ‘vierde dimensie’ krijgen. Ook de klassieker Grease keert terug op het witte doek, net als de recentere knaller A Star Is Born.

Lees ook
Social distancing filmavond met de meiden: bioscoophit ‘April, May en June’ vanaf nú online te zien

Hagelnieuwe films

De eerste nieuwe films die na de coronastop op het witte doek te zien zullen zijn, zijn onder meer Bloodshot, The Invisible Man, De Beentjes van Sint Hildegard en Onward die onlangs in première gingen. Vanaf 8 juni zijn er voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock