Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Relaxen, waarom? Daarom!

Relaxen, waarom? Daarom!

Relaxen, waarom? Daarom!

Ontspannen is niet alleen een fijn rustmoment voor jezelf, het is ook nog eens goed voor je gezondheid en je ‘state of mind’. Zie hier nog vijf redenen om eens flink te relaxen:

Je staat positiever in het leven

Als je gestrest of verdrietig bent, ben je snel geneigd om vooral de negatieve kant van dingen te zien. Zelfs dagelijkse karweitjes, zoals boodschappen doen, ervaar je als negatief. Maar als je de tijd neemt om stil te staan bij wat je allemaal wél hebt, zul je zien dat je positiever in het leven staat. Tijd om te ontspannen dus!

Je slaapt beter

Lig je ’s nachts vaak te woelen in bed? Dat je in je hoofd al to-do-lijstjes maakt voor de volgende dag of je bedenkt hoe je die deadline op je werk ooit gaat halen? We hebben er allemaal weleens last van. Zonde, want slaap is juist hét rustmoment voor je lichaam en geest. Probeer daarom een uur voordat je naar bed gaat te ontspannen: zet je telefoon op stil en de televisie uit, en lees een mooi boek of tijdschrift of lak je nagels. Wedden dat je beter slaapt?

Je bent beter in staat om beslissingen te maken

Neem nooit een grote beslissing tijdens een stressmoment. Als je ontspant, zie je alles een stuk helderder. Daarnaast geeft het je de tijd om goed over beslissingen na te denken.

Je hebt een voldaan gevoel

Beloon jezelf na een zware dag op het werk: verwen jezelf en koop een mooie bos bloemen voor in je huis of neem een lekkere schoudermassage. Deze momenten geven je niet alleen voldoening, maar helpen je ook te ontspannen.

Je bent beter in staat je doelen te bereiken

Je bent misschien te veel bezig met je collega die promotie wil maken of je kinderen die hard aan het trainen zijn voor een hockeywedstrijd, maar hoe zit het met je eigen doelen? Plan tijd in om te ontspannen en maak een wishlist. Schrijf op wat je allemaal nog wilt bereiken, bijvoorbeeld een marathon lopen of een studie volgen. Het geeft je niet alleen een ontspannen gevoel maar ook nog eens een confidence boost!

 

Lees ook: