Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Pinda-allergie? Let op voor Tony Chocolonely

Pinda-allergie? Let op voor Tony Chocolonely

Pinda-allergie? Let op voor Tony Chocolonely

Een waarschuwing voor liefhebbers van Tony Chocolonely met een pinda-allergie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft maandag een waarschuwing afgegeven voor de repen van Tony. Hoewel het niet op de verpakking staat vermeld, kunnen de melkchocoladerepen met hazelnoot sporen van pinda’s bevatten. Goed opletten dus!

Melkchocolade met hazelnoot

Mocht je een reep hebben gekocht? Dan kun je deze terugsturen naar de fabriek en ontvang je jouw geld terug. Voor de nieuwe bups melkchocoladerepen met hazelnoot worden de nootjes op een pindavrije locatie gehakt. Lees er hier meer over!

Hoe herken je een pinda- of notenallergie

Een jeukende huid, benauwde luchtwegen, buikpijn of diarree? Na het eten van producten dat (sporen van) eiwitten van pinda’s of noten bevat, reageert het lichaam voor wie een pinda- en/of notenallergie heeft met een abnormale reactie van het afweersysteem. Denk aan amandel, cashew, hazelnoot, kastanje, macademia, paranoot, pecannoot, pistache, pijnboompit en walnoot. Ook in beautyproducten kan oliën zitten waarin pinda- of noteneiwit voorkomt. Laat je daarom dus altijd goed informeren, vraag hiernaar.

Wat te doen?

Neem allereerst contact op met jouw huisarts. De dokter laat bij een vermoeden van een allergie dit eerst bevestigen in het ziekenhuis. Zo creëer je duidelijkheid en weet je of je pinda’s of noten beter kunt vermijden of niet. De behandeling bij pinda- en/of notenallergie bestaat namelijk uit strikte dieetrichtlijnen. Is het serieus, dan wordt er een noodmedicatie voorgeschreven om een eventuele anafylactische reactie te doorbreken. Het is fijn om deze noodmedicatie in de buurt te hebben. Ook doe je er goed aan om jouw omgeving te informeren over de allergie, zodat iedereen op de hoogte is.

Lees ook: