Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Stap je in de auto met deze hitte? Dankzij déze tips wordt het een stuk aangenamer

Stap je in de auto met deze hitte? Dankzij déze tips wordt het een stuk aangenamer

Stap je in de auto met deze hitte? Dankzij déze tips wordt het een stuk aangenamer

Van een stuur dat gloeiend heet aanvoelt tot benen die aan de stoel blijven plakken en een airco die lang nodig heeft om op gang te komen (áls je die al hebt): de auto instappen met deze bloedhitte is niet bepaald een pretje. Toch ontkom je er soms niet aan om je met dit voertuig te verplaatsen. Ten eerste: vergeet je paraplu niet als je met deze temperaturen met de auto weggaat. Ten tweede: Flair heeft een paar tips voor je in petto om het allemaal wat aangenamer te maken.

Auto hitte

Met deze tropische temperaturen duik je het liefst in een ijsbad en beweeg je zo min mogelijk. Maar moet je toch nog de deur uit met de auto of verplaats je jezelf het liefst naar een plek aan het strand of een meer? Houd je hoofd dan koel en lees deze handige tips van Parkmobile voordat je op pad gaat.

1. Bedek de leren autobekleding

Ben jij gezegend met leren of donkere autobekleding? Neem voor vertrek dan een lichtgekleurde handdoek mee die je op de stoel kunt leggen. Zo hoef jij niet met je blote benen op een hete, leren stoel plaats te nemen. Hetzelfde geldt voor een kinderzitje: de zon heeft gedurende de dag al flink door de ruit geschenen waardoor ook deze zitplaats heet is geworden, dus het zitje afdekken met een handdoek kan zeker geen kwaad.

2. Doortochten die wagen

Thuis is het geen onbekende tactiek om de hitte uit je huis te verdrijven: doorluchten. Ook voor je auto is het een geschikte manier om de warme lucht naar buiten te laten stromen. Zet enkel het raam aan de bijrijderskant open en wapper een paar keer met de autodeur van de bestuurderskant zodat de hete lucht wordt weggeduwd. Rij na een paar minuten weg met alle ramen dicht en de airco op volle stand aan. Let’s go!

3. Parkeer koel in een garage

Een inkoppertje: parkeer je auto bij voorkeur altijd op een overdekte plek of in een parkeergarage. Mochten deze niet beschikbaar zijn, is het verstandig om te zoeken naar een bos of boom in de buurt van jouw eindbestemming. Bonustip: let daarbij op de stand van de zon, want gedurende jouw afspraak kan deze natuurlijk veranderen. Met de Parkmobile app parkeer je eenvoudig in honderden garages in ons land. In de zoekfunctie kun je zien waar je kans hebt op een vrij plekje. Vanuit de auto open je de slagboom met de app en kun je de parkeeractie starten en sluiten. Een parkeerplaats kan je zelfs vooraf reserveren via de website, en binnenkort ook via de app. Handig, toch?

4. Hydrateren!

Onderweg kun je een aantal bevroren flesjes water meenemen. Leg ze bij de ventilatoren op het dashboard of bij je voeten voor lekker koele ventilatie in de auto. Als het water gesmolten is heb je wat te drinken voor als je weer in de auto stapt. Win win! Wel een belangrijk puntje: laat die waterflesjes vervolgens nóóit in de auto liggen.

5. Neem zonwerende folie mee

Zijn de beste parkeerplekjes vergeven? Geen stress, ook op een zonnige plek kun je veilig parkeren. Parkeer je auto met de achterkant naar de zon gericht, zodat het dashboard niet in de brandende zon staat. Bedek tot slot je voorruit met getint afdekfolie, wat in veel gevallen zorgt voor een flinke daling van de temperatuur in de auto.

Lees ook
Thuiswerken in de hitte: is je werkgever ook nu verplicht een koele werkplek te bieden?

6. Gebruik je parkeerapp

Last but not least: als je dan eenmaal op bestemming bent aangekomen, is het natuurlijk zonde om in de brandende zon te moeten wachten voor de parkeermeter. Daarbij is het in de huidige anderhalvemetersamenleving ook een fijne bijkomstigheid dat je met mobiel parkeren geen parkeermeter meer hoeft aan te raken. Gebruik dus je app, click and go!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Parkmobile | Beeld: Unsplash