Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit wil je weten over parfum

Dit wil je weten over parfum

Dit wil je weten over parfum

Parfum, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het liefst willen we flesjes in overvloed, één voor elke mood. *Spritz* Een paar brandende parfumvragen beantwoord!

Parfumvragen

Vervliegt jouw parfum ook altijd zo snel, en spray je daarom extra veel? Er zijn verschillende factoren die bepalen hoelang jouw parfum blijft zitten. Op welke plek spray je parfum? In welk klimaat leef je? Enzovoorts. Toch gebeurt het vaak dat wij zelf ons parfum niet meer ruiken, maar anderen wel. Wees daarom voorzichtig en spray enkel één keer op je pols en één keer op je hals. In dit geval geldt: beter weinig dan te veel.

Eau de toilette, eau de parfum

Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum? Het parfum bevat meer geurbestanddelen dan een eau de toilette. Een eau de parfum kan daarom vaak nog blijven hangen, zelfs als je hebt gedoucht!

Verschillende plekken, verschillende geur

Wist je dat de geur ook op elke plek kan verschillen? Op de polsen ruiken anderen het parfum vaak het beste omdat we vaak met onze handen spreken, waardoor je de geur continu verspreidt. Spray jij het graag op je borst of in de achterkant van je nek? Dan komt er lichaamswarmte bij kijken, waardoor het parfum nóg beter ruikbaar is.

De één is de ander niet

Parfum ruikt bij iedereen anders, vanwege verschillende huidtypen en lichaamsgeuren. Houd er dus rekening mee dat hetzelfde parfum bij de één lekkerder kan ruiken dan bij een ander. Twijfel je over een parfum? Loop een drogisterij in en spray een beetje van het parfum op je pols. Ga vervolgens de stad in, boodschappen doen of slaap er desnoods een nachtje over. Je zult zien dat een parfum aan het eind van de dag wellicht heel anders ruikt. Test dit dus. Nog steeds enthousiast? Aanschaffen!

Deppen, wrijven of sprayen?

Parfum, moet je het deppen, wrijven of sprayen? Wie parfum deppend aanbrengt kan al snel de mist ingaan door te veel parfum te gebruiken. Daarom is sprayen nog altijd het beste, zodat je nooit te veel gebruikt.

Haarparfum

Het klopt dat parfum goed blijft zitten in je haar, maar pas op dat je dit niet te vaak doet. Alcohol kan het haar namelijk uitdrogen, en dat wil je voorkomen. Koop liever een speciaal hair parfume, zoals deze.

 

Weet jij nog een goede tip? Deel het met ons!

Lees ook:

 

Bron