Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Ouders behoefte aan versimpeling

Ouders behoefte aan versimpeling

Ouders behoefte aan versimpeling

Het krijgen van een kind zet de boel soms flink op z’n kop. Zo staat het seksleven bij de meerderheid van de ouders onder druk en nemen sociale contacten bij 68 procent drastisch af. Het leven met kinderen brengt daarentegen wél structuur en dat biedt vrijwel elke ouder (96 procent) rust. Dit blijkt uit recent onderzoek van Ouders van Nu. 

Structuur en rust

Als er kinderen komen wordt het leven op vele fronten een stukje hectischer. Is er misschien behoefte aan versimpeling op het gebied van opvoeding, voeding en sociaal leven?

Onderzoeksbureau The Choice heeft in samenwerking met Ouders van Nu een onderzoek gehouden onder ruim 1100 ouders met kinderen tussen de 1 en 3 jaar. De uitkomst? Er is wel degelijk behoefte aan versimpeling.

Hoewel het leven met de komst van een kleintje meer structuur krijgt, verlangt de meerderheid van de ouders naar een overzichtelijker leven (57 procent). Om de opvoeding wat te versimpelen wil een deel van de ouders (31 procent) het kind meer eigen verantwoordelijkheid geven en consequenter zijn in ‘nee is nee’ (33 procent).

Geen poespas

Hoewel een meerderheid van de ouders (zeven van de tien) met de komst van kinderen een stuk beter gaat letten op ingrediënten in voedingsproducten, maken ze zich niet zo druk om het eetpatroon van hun kinderen. De Nederlandse ouder is ook niet snel van de wijs gebracht door alle discussies over voeding; een minderheid (36 procent) wordt zelfs onzeker over wat er goed is voor de gezondheid van de kinderen. Ouders grijpen voor houvast naar basisvoeding uit hun eigen jeugd, de meeste kinderen ontbijten bijvoorbeeld met een bruine boterham (81 procent), besmeerd met boter of margarine (75 procent) en zoet beleg (jam, appelstroop, chocoladepasta) en een glas melk (63 procent).