Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > In 5 stappen je benen zomerklaar

In 5 stappen je benen zomerklaar

In 5 stappen je benen zomerklaar

Rokjesdag is on it’s way, maar hoe zorg je ervoor dat je benen er klaar voor zijn? Met deze 5 stappen heb jij jouw benen in no time zonneklaar.

1. Exfoliëren

Mooie benen beginnen bij de basis: een gezonde en stralende huid. Exfoliëren is een natuurlijk proces waarbij je lichaam oude beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en vervangt door verse, jonge cellen. Als je ouder wordt, gaat dit proces steeds langzamer, waardoor je huid dof wordt. Door zelf regelmatig je huid te exfoliëren met daarvoor geschikte peeling, stimuleer je de celvernieuwing en krijg je een frisse, gezonde en stralende huid.

2. Ontharen

De ontharingsproducten mogen uit het badkamerkastje, want mooie benen zijn gladde benen. Met verzorgende scheermesjes kun je je benen snel en makkelijk ontharen. Als je langer van het resultaat wilt genieten, kun je óf epileren óf ontharingsgel of waxstrips gebruiken. Al deze methoden verwijderen namelijk de haarzakjes en dat zorgt ervoor dat de haargroei drie tot vier weken wegblijft.

3. Hydrateren

Je benen zijn pas écht klaar voor de zomer als ze goed zijn gehydrateerd. Gebruik een goede moisturizer voor een flinke oppepper. Vergeet niet om over je moisturizer een gewone zonnebrandcrème aan te brengen: in moisturizers zit vaak geen zonnefactor en ze beschermen je huid dus niet tegen schadelijke UV straling.

4. Bruinen

Wist je dat? Met een zongebruinde huid lijk je tot wel 3,5 kilo slanker! Op die eerste zonnige dagen, als je benen nog wit zijn, kun je met wat zelfbruiner net doen alsof je al prachtige bruine benen hebt. Begin altijd met een lichte kleur en een kleine hoeveelheid zelfbruiner om een té intense kleur te voorkomen. Laat je goed adviseren door kundig verkooppersoneel. Wil je je benen liever natuurlijk bruinen? Smeer dan altijd een goede zonnebrandcrème op je huid.

5. Highlighten

Nu je benen helemaal zomerklaar zijn, is het tijd voor de finishing touch: smeer je benen in met een bodycrème, gel of mousse waar een subtiele glans in zit. Show them legs!

Bron beeld: Pinterest