Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Onder ongemakkelijke situaties uitkomen op een feest

Onder ongemakkelijke situaties uitkomen op een feest

Onder ongemakkelijke situaties uitkomen op een feest

Leuk, een feestje of borrel! Maar je ontkomt er vaak niet aan ongemakkelijke situaties. Als er bijvoorbeeld iemand tegenover je staat die je íets te lang niet hebt gezien of je moet een gesprek voeren waar je niet onderuit komt. Hier de tips!

‘Wat was je naam?’

Je kent de persoon wel van gezicht, weet bij wie hij of zij hoort en misschien zelfs wat voor werk diegene doet. Maar je komt maar niet op die naam! Dit is een lastige, zeker als zij jouw naam wél herinneren. Gelukkig bestaan er leuke koosnaampjes om te noemen en zo onder de ongemakkelijke situatie uit te komen. ‘Joh’ is ook een goede manier om je eruit te praten. Kun je als je thuiskomt snel even de naam checken op Facebook.

Slecht gesprek

Iedereen heeft weleens meegemaakt dat je gewoon uitgepraat raakt. Als je de standaard vragen als ‘Hoe is het met de kinderen?’ en ‘Wat doe je nu voor werk?’ hebt afgevinkt, valt het stil en wordt het al snel ongemakkelijk, zeker als je diegene niet heel goed kent. Voel je dat het gesprek stilvalt? Wacht dan niet langer, maar excuseer jezelf om een drankje of hapje te gaan halen. Zo ontloop je die moeizame stilte.

Hand of drie zoenen?

De eeuwige twijfel. Als je het écht niet weet, laat de ander dan het initiatief nemen. Ga jij liever voor de hand? Strek je arm dan meteen uit, zo voorkom je dat de ander je alsnog gaat zoenen.

‘Mooi buikje, hoeveel weken moet je nog?’

Als iemand eigenlijk niet zwanger is. Probeer jezelf hier gewoon niet meer uit te praten (je maakt het alleen maar erger) en zeg eerlijk sorry. Ook als je er nu pas achter komt dat je oom en tante vorig jaar zijn gescheiden, oeps. Bied je excuses aan en begin een nieuw onderwerp.

Een tweede rondje (of juist niet)

Vind je het eten lekker en zit je na een klein bordje nog niet vol? Je wilt natuurlijk niet te overduidelijk drie keer langs het buffet lopen. Je kunt heel subtiel zeggen: ‘Oh, lekker dat eten! Ik neem nog een beetje’, maar waarschijnlijk hebben veel mensen het niet eens door als jij nog een keer langs het buffet loopt. Daarnaast maakt het weinig uit als er eten genoeg is én het is een compliment voor de gastvrouw.

Heb jij nog tips om onder ongemakkelijke situaties uit te komen?

Lees ook: