Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Toch niet op vakantie? Nederland blijft nog steeds op kleurcode rood

Toch niet op vakantie? Nederland blijft nog steeds op kleurcode rood

Toch niet op vakantie? Nederland blijft nog steeds op kleurcode rood

Terwijl vele Europese landen geel of zelfs groen gekleurd zijn op de coronakaart van Europa, ziet de kleur van Nederland er onheilspellender uit. In Nederland geldt namelijk nog steeds kleurcode rood. Dit houdt in dat ons land nog altijd als een hoog risicogebied wordt gezien.

Kleurcode rood

De besmettingen in Nederland zijn in een rap tempo opgelopen. In ons landen werden de afgelopen periode meer positieve testen gemeld dan in andere Europese landen. Het gevolg? Nederland kleurt wederom donkerrood op de coronakaart. De coronamaatregelen voor reizigers vanuit Nederland naar andere landen blijven daarom strikt.

Andere risicogebieden

Aan de hand van de wekelijks vrijgegeven coronakaart bepalen landen welke maatregelen ze hanteren voor reizigers. Omdat Nederland nog altijd als hoog risicogebied wordt beschouwd, is reizen naar andere landen voor ons dus niet zomaar mogelijk. Naast Nederland zijn ook vakantiebestemmingen als Spanje, Portugal en Luxemburg helemaal roodgekleurd op de coronakaart. Griekenland is voor een groot deel oranje, maar Kreta is donkerrood. Ons buurland België is wél groen, en datzelfde geldt voor onder andere Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en IJsland.

Lees ook:

Weer verder reizen dan Europa? Nóg meer landen op geel vanwege positieve coronacijfers

Cijfers

Het aantal besmettingen is inmiddels al wel wat teruggedrongen in Nederland. Maar omdat het ECDC, de Europese evenknie van het RIVM, de coronakaart baseert op de coronacijfers van de afgelopen twee weken, staat Nederland nu nog op rood. De kans is daarom wel groot dat bij de volgende vrijgegeven kaart Nederland wel op oranje staat.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws, NOS | Beeld: Getty