Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Weekendje weg in eigen land: déze plaats is verkozen tot mooiste dorp van Nederland

Weekendje weg in eigen land: déze plaats is verkozen tot mooiste dorp van Nederland

Weekendje weg in eigen land: déze plaats is verkozen tot mooiste dorp van Nederland

Heb je behoefte om toch nog even weg te gaan, maar wil je het risico niet nemen om naar het buitenland te gaan? Helemaal niet gek in deze tijd. Dit pareltje ligt dan ook gewoon in ons kikkerlandje en is niet voor niks verkozen tot mooiste dorp van Nederland.

Winsum

We hebben het over de plaats Winsum in Groningen. Waarom de ANWB deze plek tot winnaar bekroonde? Nou, het is een “levendig dorp met de voorzieningen van een kleine stad, heerlijke straatjes om doorheen te dwalen, twee kerken, twee molens en dat schitterende Winsumerdiep, een blauwe ader door de bebouwing. Een prachtdorp!”

Mooiste dorp Nederland

De absolute nummer één dus, maar ook de top vijf mag je zeker niet missen. Want wat dacht je van een bezoekje aan Elsloo in Limburg, Oisterwijk in Noord-Brabant, Hollum in Friesland en Urk in Flevoland? Allemaal prachtige parels in ons land. Want wie zegt dat je altijd maar naar het buitenland hoeft?

Lees ook:
Flair’s Vijf: 5x fijnste hotspots waar je je deze zomer op vakantie waant

Stemmen

De ANWB hield de verkiezingen dit jaar voor het eerst en liet iedereen stemmen op dorpen op de website. Ook kon je zelf nog een suggestie doen, als een oord nog niet op de vooraf samengestelde lijst stond. De vijftig mooiste dorpen verschijnen vandaag in een boek, maar wat we in ieder geval al weten is dat Winsum terecht bovenaan het lijstje staat. Want kijk hoe prachtig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag is #Winsum verkozen tot het mooiste dorp van Nederland! Geweldig om hier een bedrijf te hebben! ?

Een bericht gedeeld door Bakker Auto Centrum Winsum (@bakker_auto_centrum) op

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock