Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Make-up remover maken in de keuken

Make-up remover maken in de keuken

Make-up remover maken in de keuken

Het is goedkoop, makkelijk te maken en lief voor je huid: make-up remover gemaakt van water en olie. Zet het flesje in je badkamer en je hebt er lang plezier van. Do it yourself!

Dit heb je nodig

  • Watjes
  • Aloë vera-water (o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen)
  • Olijfolie

Make-up remover maken

Olijfolie is niet alleen gezond om te eten, blijkt! Het verstopt de poriën niet en houdt de huid zacht. Aloë vera kalmeert de huid, bevat allerlei vitamines (A, C, F, B, B12) en bestaat voor 95% uit water. Met aloë vera voed je de huid dus eigenlijk met een groot glas water. Door dit water met olijfolie te mengen, maak je een gezonde cocktail voor je huid. Zelf make-up remover maken is dus heel gemakkelijk en gezond.

Het werkt!

Neem een flesje (0,5 liter) aloë vera water en giet er een half kopje olijfolie bij. De olie blijft drijven op het water, maar dat ga je mengen: dop erop en schudden maar! Doe een beetje op een watje en leg dat op je oogmake-up. Begin na een paar seconden te wrijven. De olie ’breekt’ de make-up. Veeg het watje weg van het oog en je ziet dat de make-up direct wordt opgenomen. Schud elke keer goed voordat je wat op je watje doet. Bekijk de uitgebreide tutorial in het filmpje hierboven.

 

Ga jij het proberen?

Lees ook: