Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Maak je voeten zomerklaar!

Maak je voeten zomerklaar!

Maak je voeten zomerklaar!

Je voeten: ze worden snel vergeten, terwijl ze zo belangrijk zijn. Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer? Met deze tips zien ze er straks pico bello uit!

Verzorg je voeten

Onze voeten zijn belangrijk omdat onze organen en lichaamsdelen in verbinding staan met bepaalde punten op je voeten, ook wel reflexzones genoemd. Reflexzones zitten ook op je handen en oren. Als je deze punten masseert, kan er energie vrijkomen die ervoor zorgt dat je meer in balans raakt. Een voetmassage op z’n tijd is dus geen overbodige luxe.

Badderen

Neem voordat je je voeten onder handen neemt een lauwwarm voetenbadje.

Scrubben

Scrub daarna je voeten met een lekker ruikende voetscrub, bijvoorbeeld van De Tuinen of Rituals. Na het scrubben spoel je je voeten af met lauwwarm water en gebruik je een puimsteen om eventueel eelt mee te verwijderen. Dan weer afspoelen en je voeten afdrogen met een handdoek.

Masseren

Als je voeten droog zijn maak je je DIY behandeling compleet met een voetmassage. Je kunt hiervoor amandelolie gebruiken (bijvoorbeeld van Kneipp) of een vochtinbrengende crème van Zwitsal. Het resultaat: ontspanning én zachte, verzorgde voeten!

Schimmels, kloofjes of jeuk

Als je last hebt van voetschimmels, kloofjes en/of een rode jeukende huid is Healthy Feet van Alqvimia een aanrader. Alqvimia werkt op basis van aromatherapie, met 100% natuurlijke etherische oliën. Deze oliën hebben onder andere een schimmelwerende en verzorgende werking. Een goed alternatief voor de anti-schimmelzalf van de drogist.

Lakken

Met al die peep-toe’s, sandalen en slippers in het vooruitzicht is het zaak om je teennagels fris en fruitig te maken met als finishing touch… nagellak! Mooi: subtiel pastel, een Franse manicure of een zomerse knalkleur. Wij hebben alvast een paar zomerse lakjes voor je verzameld.