Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat?

Je kent het wel: vriendlief heeft zich nog steeds niet omgekleed terwijl de gasten elk moment voor de deur staan. Laat het los. De rij bij de kassa gaat zo langzaam omdat iedereen staat te treuzelen terwijl jij haast hebt. Laat het los. Je collega maakt alweer een onaardige opmerking die je niet helemaal kunt plaatsen. Laat het los. Herkenbaar? Flair zet een aantal feel good-tips op een rij die je helpen om dingen los te laten. Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat?

  • Horen dat je er goed uitziet of iets perfect hebt gedaan. Complimentjes werken altijd. Daarom is het belangrijk om ook jezelf regelmatig een complimentje te geven. Juist (!) op een moment dat je moet loslaten. Jezelf een schouderklopje geven is namelijk niet altijd even makkelijk. Maar door goed te bedenken wat voor compliment jij verdient, verzet je automatisch even je gedachten en laat je makkelijker los waar je al de hele dag aan denkt.
  • Probeer iets nieuws! Door je oude routine los te laten, creëer je ruimte voor nieuwe dingen. Doordat je met je gedachten letterlijk ergens anders bent, kun je ook makkelijker loslaten.
  • Voel je onafhankelijk. Klus in huis, laat visitekaartjes maken die je zelf hebt ontworpen (en waar je trots op bent) of doe iets anders waardoor je je onafhankelijk voelt. Dat voelt goed en laat je praktischer en sterker naar eventuele zorgen kijken.

Loslaten door te lezen

We moeten veel, we willen veel, we willen dingen goed doen en vooral niks missen! Deze boeken helpen je om los te laten.

Fuck it boek over loslatenJe hoeft niet te mediteren, te bidden of doelgericht te werken aan je geluk. Roep regelmatig ‘Fuck it’. Het werkt als een krachtig mantra en kan je leven ingrijpend veranderen. Fuck it is volgens auteur John Parkin de perfecte vertaling van oosterse spirituele concepten als ‘laten gaan’, ‘loslaten’, ‘overgave’ en ‘ware vrijheid’ vinden. ‘Fuck it’ zeggen tegen problemen en zorgen die je dagelijks tegenkomt, is een eenvoudige manier om een gelukkig leven te leiden. (€ 14,99 via Bol.com)

 

Loslaten boekJe hebt een druk bestaan. Dat gaat vanzelf (want je wil niks missen!) en ach, het is best prettig. Zo groeit het verlangen naar geluk, rust en balans, maar dat verlangen wordt niet vervuld. Moet ik naar een coach? Moet ik met passie werken? Moet ik de boel op orde hebben? Moet ik er altijd goed uitzien? Moet ik het roer omgooien? Moet ik weten wat ik wil? Moet het allemaal echt? Van wie dan? Het boek Loslaten is een pleidooi om de tijd te nemen, dingen goed en met aandacht te doen, dingen te laten en af en toe stil te staan bij het hier en nu. (€ 17,95 via Bol.com)