Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Linda blogt: ‘Tot hier en niet verder. TIME-OUT!’

Linda blogt: ‘Tot hier en niet verder. TIME-OUT!’

Linda blogt: ‘Tot hier en niet verder. TIME-OUT!’

Ik ben Linda: presentator en programmamaker. Dat is mijn werk, maar ik ben ook moeder, stiefmoeder en partner. Een vrij hectisch bestaan. En dan heb ik ook nog de handige eigenschap dat ik het liefst niks wil missen in het leven. Er zitten standaard te weinig uren in mijn dag. Ik word geleefd. Het is tijd voor een time-out! Daarom ga ik in een nieuwe tv-serie op zoek naar meer rust, energie en balans in mijn leven, door verschillende spirituele cursussen te volgen.

Wil je weten wat ik allemaal onderga? Houd dan hier mijn blogs en filmpjes in de gaten of kijk op Lindageerdink.nl. Wie weet werkt het ook voor jou!

‘Ik wil m’n leven beteren. Maar waar begin ik?’

Vloekend sta ik voor mijn kledingkast omdat ik dat ene shirt niet kan vinden en geen sokken zie liggen. Niet dezelfde althans. Woedend op mezelf trek ik maar twee verschillende sokken aan met een broek die net niet lang genoeg is om het te verbergen. Hopelijk zijn m’n collega’s niet al te scherp vandaag. De kleding voor m’n dochtertje Lara had ik gelukkig al klaar gelegd. Maar op het moment dat ik het bij haar aan wil trekken, zegt ze: ‘Dat wil ik niet aan. Dat vind ik stom.’ Ondertussen is het kwart voor 8. Om 8 uur moeten we weg, omdat we anders niet op tijd op school zijn. Door deze valse start kan Lara haar boterham niet opeten, anders zijn we te laat. Ik verzoek haar haar brood onderweg op te eten, op de fiets. Dan heeft ze toch ruim 10 minuten. Bij aankomst zie ik dat ze de boterham nog niet op heeft. Haar handjes zijn een beetje blauw van de kou. De bel gaat. Ze heeft nog 5 minuten en ik 8 voordat mijn trein vertrekt.

Ik gris de boterham uit haar handen en zeg zo rustig mogelijk tegen haar: ‘Je kunt niet meer eten schat, anders zijn we te laat, maar weet je, ik denk dat de vogels heel blij zijn met jouw brood.’ En ik gooi het bammetje over de heg, in de bosjes. Lara geeft geen kick. Vrolijk als altijd rent ze de klas in. Direct naar het raam. Als ze er heel dicht op staat, maakt ze met haar mond een wasem plek en met haar vingers tekent ze een hartje. Ik smelt… terwijl ik alweer met een voet op de trapper sta, anders mis ik mijn trein. Nat van het zweet kom ik met de NS-kaart tussen m’n lippen en met mijn tassen het perron op rennen. Ik wil de trein inspringen, maar bedenk net op tijd dat ik nog moet inchecken. Precies op het moment dat ik dat wil doen, hoor ik de conducteur fluiten.

De deuren sluiten en mijn trein rijdt weg. Tot hier en niet verder. TIME-OUT!!!!!!!!!!

Ik wil m’n leven beteren. Maar waar begin ik? Bij datgene waar ik het meest onrustig van word, dacht ik bij mezelf. En dat is m’n omgeving. Overal in huis liggen stapels met papieren, het speelgoed van mijn dochtertje ligt verspreid door het hele huis, de boeken in mijn boekenkast schreeuwen dagelijks dat ze gelezen willen worden, ik heb zo veel kleding dat ik door de bomen het bos niet meer zie en de zolder staat vol met dozen die we sinds de verhuizing niet meer hebben aangeraakt. En dat is 13 jaar geleden.

Help Marie Kondo! ‘Wie?!’ Ik had ook nog nooit van haar gehoord. Totdat ik haar boek in elke boekhandel in de top 10 zag liggen. Marie is een Japanse opruimgoeroe en beweert dat je van het opruimen van je omgeving rustig wordt in je hoofd. Dat wil ik!

Een paar dagen later stonden de Nederlandse vertegenwoordigers van de Konmari-methode, De Groene meisjes, in mijn woonkamer om mij te helpen bij het opruimen van mijn huis. Werkt deze spirituele opruimmethode voor mij als nuchtere werkende moeder?! Bekijk hier de eerste aflevering van Time Out!

Lees ook: