Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Linda blogt: Op de allereerste yogacamping van Nederland

Linda blogt: Op de allereerste yogacamping van Nederland

Linda blogt: Op de allereerste yogacamping van Nederland

Ik ben Linda: presentator en programmamaker. Dat is mijn werk, maar ik ben ook moeder, stiefmoeder en partner. Een vrij hectisch bestaan. En dan heb ik ook nog de handige eigenschap dat ik het liefst niks wil missen in het leven. Er zitten standaard te weinig uren in mijn dag. Ik word geleefd. Het is tijd voor een time-out! Daarom ga ik in een nieuwe tv-serie op zoek naar meer rust, energie en balans in mijn leven, door verschillende spirituele cursussen te volgen. 

Wil je weten wat ik allemaal onderga? Houd dan hier mijn blogs en filmpjes in de gaten of kijk op Lindageerdink.nl. Wie weet werkt het ook voor jou!

Linda op de allereerste yogacamping van Nederland

Vechtend tegen de kou, met mijn tanden op elkaar, probeer ik mijn rug zo ver naar achteren te buigen, dat ik met mijn hoofd de grond raak. Ik zit in een niet geïsoleerde boerderijschuur op m’n knieën. Mijn yoga docent kan het niet langer aanzien en legt een kussen tussen m’n benen en m’n rug. ‘Dit is de Supta-Vajrasan,’ zegt ze.

Maar het kan me niks schelen hoe deze houding heet, als ik maar verder kom dan mijn buurman die minstens tien jaar ouder is. En shit wat ben ik stijf. Dit zijn een paar gedachten die door mijn hoofd schieten, terwijl ik zie dat die tien jaar oudere man naast me al helemaal plat ligt, nota bene zonder kussen!

Dit is m’n allereerste yogales.

Waarom ben ik hieraan begonnen? ‘Omdat je op zoek bent naar meer rust en balans in je leven!’ zegt mijn innerlijke stem. ‘En omdat iedereen aan yoga doet.’ Waarom is het zo vreselijk populair?!

Dat zoek ik uit op de allereerste yogacamping van Nederland. Een initiatief van mediamagnaat Derk Sauer. Hij woont in Rusland en runt daar meerdere bladen. Om dit allemaal aan te kunnen, doet hij aan yoga en heeft hij in het pittoreske Domburg een kampeerparadijs op aarde gesticht. Ik heb van tevoren geen idee wat ik moet verwachten van dit weekend. Wat voor types zullen er zijn? Zweefteven? Ik hoop het niet…

Ik besluit er open en onbevangen in te gaan. Op weg ernaartoe heb ik genoeg tijd om de spanning en drukte van de afgelopen dagen van me af te laten glijden. Het is namelijk drie uur rijden, maar het is de moeite waard. Als Wineke (mijn cameravrouw) en ik aankomen, begeven we ons meteen in een oase van rust. We zien niets anders dan uitgestrekte weilanden en we worden met open armen ontvangen door gastvrouw Ellen en haar man Basil. Ik waan me in Fawlty Towers met een spiritueel randje.

Tijdens het voorstelrondje krijgen we een kop thee met bananenbrood. En al snel wordt duidelijk gemaakt dat er dit weekend geen koffie wordt geschonken. Sigaretten en alcohol zijn verboden en er wordt alleen vegetarisch gekookt. Waar ben ik in beland?

Bekijk hier aflevering twee van ‘Time Out!’

 

Lees ook de vorige blog van Linda: “Tot hier en niet verder. TIME-OUT!”

Lees ook: