Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Linda blogt: ‘Getting Things Done!’

Linda blogt: ‘Getting Things Done!’

Linda blogt: ‘Getting Things Done!’

Ik ben Linda: presentator en programmamaker. Dat is mijn werk, maar ik ben ook moeder, stiefmoeder en partner. Een vrij hectisch bestaan. En dan heb ik ook nog de handige eigenschap dat ik het liefst niks wil missen in het leven. Er zitten standaard te weinig uren in mijn dag. Ik word geleefd. Het is tijd voor een time-out! Daarom ga ik in een nieuwe tv-serie op zoek naar meer rust, energie en balans in mijn leven, door verschillende spirituele cursussen te volgen. 

Wil je weten wat ik allemaal onderga? Houd dan hier mijn blogs en filmpjes in de gaten of kijk op Lindageerdink.nl. Wie weet werkt het ook voor jou!

‘Mijn leven is één grote to-do-lijst

 • Belastingpapieren uitzoeken
 • Slaapkamer behangen
 • Oppas regelen
 • Keuring auto
 • Cadeau voor Jet
 • Reparatie wasmachine
 • VVE mailen
 • Muziek zoeken voor montage
 • Blog schrijven
 • Financiën checken
 • Brandmelders ophangen
 • Dermatoloog bellen

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Dagelijks maak ik lijsten met dingen die ik moet doen. In m’n telefoon, op het krijtbord in de keuken, op m’n hand, in m’n agenda. En de lijst is nooit af. Mijn leven is één grote to-do-lijst!

En het is ook niet zo, dat als je opschrijft wat je nog moet doen, je er dan vanaf bent. Dat dan je hoofd leeg is. Bij mij blijven de lijsten altijd door m’n hoofd spoken. Op het werk, thuis, op de fiets, in de trein, tijdens het hardlopen. Het is een ziekte, een virus waar ik nooit meer vanaf lijk te komen. En het heeft ook nog bijwerkingen. Ik word er vreselijk onrustig van. En ondertussen wordt er van me verwacht dat ik normaal functioneer. Dat als ik in een vergadering zit, ik niet denk aan de boodschappen die ik nog moet halen. Dat als ik luister naar een Tinder-avontuur van een vriendin, ik niet denk dat ik eigenlijk naar huis moet voor quality time met mijn man. Dat als ik luister naar het zoveelste onsamenhangende verhaal van m’n dochter, ik niet ondertussen ga bellen met de garage om weer iets van m’n lijstje te kunnen schrappen.

Zelfs als ik slaap ligt mijn telefoon naast me, want stel je voor dat ik iets vergeet. Dan kan ik het meteen opschrijven. Zo leer ik toch nooit leven in het nu.

Gelukkig is er in Louisiana een goeroe geboren die een methode heeft ontwikkeld, waarmee je je hoofd leeg kan maken. David Allen heet mijn redder in nood dit keer! Hij is de bedenker en schrijver van de wereldwijde bestseller Getting Things Done. Een leeg hoofd, noemt hij een geest als water. En dat hebben we nodig om te kunnen leven in het nu.

Oprah, Will Smith en Tom Cruise zweren bij zijn methode. En het lijkt mij ook wel wat. Eindelijk geen stemmen meer in m’n hoofd die me constant vertellen wat ik allemaal nog moet doen. Maar een geest als water krijg je niet zomaar. David zet me, in mijn eigen huis, in een rollercoaster van emoties. Werkelijk alle to-do-lijsten, geeltjes, notities, projecten en gedachten worden erbij gehaald. Ik heb me in tijden niet zo slecht gevoeld én niet zo goed. Deze methode kost me bloed, zweet en tranen.

Bekijk hier aflevering 3 van ‘Time Out!’

Lees ook Linda’s vorige blogs: “Tot hier en niet verder. TIME-OUT!” en “Op de allereerste yogacamping van Nederland“.

Lees ook: