Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Onderzoek toont aan: ‘71% wil liever op vakantie dan ware liefde vinden’

Onderzoek toont aan: ‘71% wil liever op vakantie dan ware liefde vinden’

Onderzoek toont aan: ‘71% wil liever op vakantie dan ware liefde vinden’

Verlang jij ook zo ontzettend naar vakantie? En zou je het liefst vandaag nog op het vliegtuig stappen voor een week (of twee, of drie) zon, zee en strand? Je bent niet de enige! Sterker nog: uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 71% van de ondervraagden nu meer behoefte heeft aan een reis naar het buitenland dan aan het vinden van zijn of haar ware liefde.

Vakantie heeft hoogste prioriteit

De nood is hoog, dat moge duidelijk zijn! Uit het onderzoek dat Booking.com heeft gehouden onder zo’n 28.000 mensen afkomstig uit 28 landen, blijkt dat reizen de hoogste prioriteit heeft zodra de pandemie voorbij is. Meer dan de helft van de onderzoeksdeelnemers vindt kunnen reizen nu meer waard dan voor de coronacrisis.

Ware liefde

We willen ontzettend graag op vakantie en daar hebben we een boel voor over. Zo blijkt uit onderzoek dat driekwart van de mensen een eventuele promotie op het werk aan zich voorbij laat gaan, in ruil voor een vakantie. En ook de liefde komt niet voor het reizen: 71% wil liever vakantie dan ware liefde.

Vaccinatie

Toch willen we ook niet zomaar op vakantie gaan in coronatijd. 54% vertrekt liever pas na het ontvangen van een vaccinatie naar een tropische bestemming. Ongeveer de helft wil de bestemming ook af laten hangen van het succes van de lokale vaccinatiecampagne.

Lees ook
Vakantiedagen verdubbelen? Dít zijn de slimste dagen om vrij te nemen in 2021

Reizen is gezond

Het verlangen om op vakantie te gaan overstijgt bij veel mensen tegenwoordig alles. Een jaartje niet reizen heeft er behoorlijk ingehakt. Hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis begrijpt dat wel. Hij legt uit dat reizen een belangrijk deel van onze gezondheid is. “Reizen maakt ons gelukkiger en het houdt ons brein lenig”, aldus Ap.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws| Beeld: Getty Images