Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Lezeressen over hun grootste blunders

Lezeressen over hun grootste blunders

Lezeressen over hun grootste blunders

Vertel ons jouw grootste blunders, vroegen we jullie. Dát hebben we geweten: de reacties stroomden binnen. We hebben de leukste voor je geselecteerd.

Foutje, bedankt!

‘Al maanden was ik smoorverliefd op Sjoerd en eindelijk kwam het tot een eerste date. We spraken af in een megahip en modern restaurant. Sjoerd zat aan een tafeltje met uitzicht op de ingang en ik liep zo sexy mogelijk op mijn naaldhakken af op het restaurant. Totdat ik in volle vaart met mijn gezicht en lijf tegen de blinkend schoon gezeemde glazen deuren van het gebouw botste. Ik lag in no time met een bloedneus op de grond. Genant!’ Lieke (29)

Lang leve prepaid

‘Toen ik negentien was, had ik een vriendje dat nauwelijks moeite voor me deed. Vriendinnen lieten voorzichtig vallen dat ze hem niets vonden en dat ik beter verdiende. Toen ik uiteindelijk besloot het uit te maken, wilde ik dat eerst aan een goede vriend van mij vertellen. Maar natuurlijk, ieders grote angst, stuurde ik deze sms naar mijn ex to be. Wanhopig keek ik naar mijn scherm terwijl het bericht verzonden werd… totdat ik de melding kreeg dat mijn beltegoed op was. Niet verzonden! Leve prepaid!’ Sietske (29)

Eindelijk een raakvlak

‘Daten is een van mijn favoriete bezigheden. Normaal gesproken gaan deze spannende afspraakjes me dan ook goed af, behalve die ene keer met T. We zaten gezellig te borrelen in een donkerbruine kroeg en ik kreeg al snel in de gaten dat T. een intelligente jongen was. Toen hij begon over het nieuwste boek van Alain de Botton, dacht ik eindelijk een raakvlak gevonden te hebben. ‘Hé, wat leuk!’ riep ik. ‘Dat is toch die televisiekok? Schrijft hij ook boeken?’ Met plaatsvervangende schaamte en overduidelijke tegenzin moest T. me uitleggen dat ik waarschijnlijk iemand anders voor ogen had. Alain bleek een bekende filosoof.’ Ilse (30)

Vliegende hockeystick

‘Als het regent kan een hockeystick best wel glad worden, merkte ik tijdens een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ik probeerde hard een bal naar de andere kant van het veld te slaan, maar in plaats daarvan vloog mijn stick uit mijn handen en kwam twintig meter verderop terecht. Best genant, zeker omdat de kant vól stond met publiek.’ Daphne (29)

Zwart voor mijn ogen

‘Ik had last van een hardnekkige buikgriep. Mijn record aan overgeven had ik ruimschoots behaald. Een paar dagen later voelde ik me een stuk beter en wilde mijn gemiste colleges snel weer inhalen. Daarom stond ik al vroeg op het station. Natuurlijk, net op het moment dat de trein binnenreed, werd het zwart voor mijn ogen. Ik ging zitten op de grond en probeerde niet over mijn nek te gaan. Ik schrok op toen een vrouw riep: ‘Conducteur! Er is hier iemand die niet goed geworden is!’ De vrouw begon de deur te blokkeren, zodat ik nog mee kon. Superlief, maar ik schaamde me dood. Alle ogen waren op mij gericht, terwijl ik het liefste weg wilde kruipen in een hoekje.’ Hendrieke (18)

Geef opa nog een kus

‘De eerste dag van mijn nieuwe baan als leerkracht van groep 1… ‘Nou, geef opa nog even een kus. Dan kunnen we beginnen,’ zei ik vriendelijk tegen een leerling. ‘Huh?!’ riep het meisje hard door de klas. ‘Dat is mijn opa niet, dat is mijn papa!’ Vuurrood en stotterend probeerde ik me te verontschuldigen naar de man. Ik kon wel door de grond zakken.’ Anika

Volledig in de stress

‘Ooit liep ik mobiel bellend door de stad. Aan de andere kant van de lijn had ik een goede vriendin. Opeens voelde ik in mijn jaszak en tas. Ik raakte volledig in de stress, want mijn telefoon bleek kwijt! Paniekerig vertelde ik wat ik zojuist had ontdekt, maar mijn vriendin bleef verdacht stil… Pas na een minuut had ik in de gaten hoe dom deze constatering was.’ Kristianne (31)

 

Ook een gênante of grappige blunder begaan? Deel ‘m!

Lees ook: