Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Leuke dagjes uit op Hemelvaart, tips!

Leuke dagjes uit op Hemelvaart, tips!

Leuke dagjes uit op Hemelvaart, tips!

Morgen is het Hemelvaart! Nog geen plannen? Flair zet leuke dagjes uit voor je op een rij. 

Hemelvaartsdag

Wist je dat Hemelvaart altijd op een donderdag valt? Voor christenen is deze donderdag meer dan een vrije vakantiedag midden in de week. In de veertig dagen tussen Pasen en Hemelvaart verschijnt Jezus regelmatig aan zijn leerlingen, tot het moment dat hij naar de hemel gaat. In de bijbel staat geschreven dat Jezus voor de ogen van zijn leerlingen wordt opgenomen en dat hij aan hun zicht onttrokken worden door een grote wolk. Oftewel, de Hemelvaart van Jezus.

Hemelvaart is altijd veertig dagen na Pasen, en omdat de datum van Pasen ieder jaar anders is, valt ook Hemelvaart nooit op een vaste datum.

Feestelijkheden

Wat te doen op Hemelvaartsdag en tijdens het Hemelvaartweekend? Komt-ie, een lijstje aan feestelijkheden!

1) Het Weekend van de Rollende Keukens
Ook dit jaar rollen de mobiele keukens weer richting het Westergasterrein voor Het Weekend van de Rollende Keukens! Meer dan honderd standjes – van restaurants, bakkerijen tot aanhangers en busjes – met de lekkerste hapjes en drankjes én gezellige muziek én vuurkorven om ons warm te houden rond middernacht. Rollende Keukens is één groot openluchtrestaurant dat je niet mag missen. Van woensdag 13 mei tot 17 mei (13:00 – 23:00 uur) op het Westergasterrein in Amsterdam. 

2) Cultifest
Na een geslaagde editie in 2013 en 2014 organiseert Cultifest dit weekend haar 3e editie in Utrecht. Een cultuurfestival voor jong en oud met onder meer een grand bazaar, concerten, een theatershow en diverse workshops. Ontdek rijke culturen en geniet van lekkere hapjes en optredens van o.a. Jandino Asporaat op zondag 17 mei. Bekijk de website voor meer informatie!

3) Food Truck Festival TREK 
Food Truck Festival TREK staat voor food, drinks, music, theater en heel veel plezier. Bezoek het festival komend weekend in Rotterdam!

4) Filmmuseum Eye
Bezoek vanaf 11:00 uur het filmmuseum EYE, net aan de overkant van het IJ in Amsterdam. Bekijk allerlei heerlijke films of – voor de filmliefhebbers – las een filmmarathon dagje in! Het hele programma vind je op www.EYEfilm.nl.

5) The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival is hét festival voor koffiekenners en koffieliefhebbers! Het tweede weekend van mei wordt de NSDM-werf omgetoverd tot een koffie, thee en chocoladeparadijs. Ontdek allerlei soorten koffie én proef de beste koffie’s, maar geniet ook van muziek, kunst en wedstrijden. Er is genoeg te beleven!

Fijn weekend allemaal.