Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Last van rode wangen?

Last van rode wangen?

Last van rode wangen?

Rode wangen: we hebben er allemaal weleens last van. Vooral als we het warm hebben, krijgen we een kleurtje op ons gezicht. Maar er zijn meerdere oorzaken. En kun je het ook voorkomen?

Rode wangen

Als we complimentjes krijgen, ons schamen of zenuwachtig zijn gaat ons bloed sneller stromen. Zo ook in ons gezicht. We krijgen het warmer, gaan ons nog drukker maken en zo maken we het alleen maar erger. Haal diep adem en drink een glaasje water om weer even tot rust te komen.

Je rode wangen kunnen ook komen door hormonen, menstruatie, overgang of zwangerschap. Je krijgt het sneller warm en gaat bijvoorbeeld ook sneller zweten.  Dit is een heel normaal verschijnsel en gebeurt omdat je temperatuurregelaar op hol slaat.

Ook een te hoge bloeddruk kan voor je gloeiende wangetjes zorgen. Heb je vaak last van grote rode plekken in je hals of gezicht, dan kan het verstandig zijn om je bloeddruk te laten meten bij je huisarts. Ook te veel alcoholgebruik kan leiden tot rode wangen.

Rode wangen kunnen ook komen door een huidaandoening. Denk aan acne, eczeem of rosacea. Het laatste is tegenwoordig te behandelen met lasertherapie of antibiotica.

Hoe komen we er vanaf?

Uiteraard verschilt het per persoon hoe je van de rode wangen afkomt. Het kan namelijk ook erfelijk zijn en dan kom je er moeilijk vanaf. Een gezonde levensstijl is natuurlijk altijd aan te raden en dit kan zeker je rode vlekken verminderen, maar dit is niet altijd te oplossing. Er zijn ook crèmes beschikbaar, zoals deze moisturizer of deze neutralizer.

Maar wij vinden dat als je natuurlijke rode wangen hebt, je er vooral van moet genieten. Want eigenlijk heb je gewoon een natuurlijke blush op je gezicht!

Heb jij ook last van rode wangen?

Lees ook: