Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Last van koopdrang op het vliegveld? Hierdoor komt het

Last van koopdrang op het vliegveld? Hierdoor komt het

Last van koopdrang op het vliegveld? Hierdoor komt het

Binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Grote kans dat je op de luchthaven snel nog even wat dingetjes wil inslaan. Een tijdschrift, flesje water en oh, doe ook maar nog die zak chips en een nieuwe parfum. Maar hoe komt het toch dat we zo’n grote koopdrang voelen op het vliegveld?

Want hoewel je alleen voor iets kleins even de shops inging, kom je terug met allerlei items die eigenlijk niet op je lijstje stonden. Sterker nog, had je ze überhaupt wel nodig? En nee, deze koopdrang ontstaat niet alleen maar door het feit dat je soms nog tax free kan shoppen op vliegvelden.

Lees ook
Shoppen op het vliegveld? Dit is waarom je je boarding pass moet laten zien

To the left, to the left

Het heeft alles te maken met de paden op het vliegveld. Deze zijn iets naar links gebogen, waardoor je – als je rechtshandig bent – automatisch naar rechts kijkt. Dit doe je onbewust om in een soort evenwicht te blijven. En waar hebben ze de winkels nu net neergezet? Juist, aan de rechterkant. “Er wordt meer verkoop gegenereerd als een pad van rechts naar links buigt met alle koopjes aan de rechterkant”, is te lezen in een rapport van luchtvaartadviseur InterVISTAS. “Onbewust lopen mensen dan links en kijken naar al het koopwaar rechts.” Aha!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock