Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 3 kookboeken die je wilt hebben

3 kookboeken die je wilt hebben

3 kookboeken die je wilt hebben

Wij hebben een zwak voor mooie kookboeken. Want hoe lekker de recepten ook zijn, het oog wil ook wat. Daarom, een paar nieuwe kookboeken op een rijtje. Ware eye-catchers voor in de keuken!

De Thaise keuken

Een knap kookboek voor in de keuken of om cadeau te geven, is het boek Thailand, met recepten uit de Thaise keuken. Die is wereldberoemd door haar verschillende smaken: heet, zoet, zuur, zout… In het kookboek vind je 500 authentieke recepten, van simpele snacks tot hoofdgerechten en toetjes.

Op z’n Italiaans

Ook zo’n mooie: het boek De Kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura. Mr. Bottura is de chef-kok van Osteria Francescana in Modena, een van de beste restaurants ter wereld. Ook is hij al eens uitgeroepen tot ’s werelds beste chef-kok. Nou, reden genoeg om met je neus in zijn boek te duiken. Er staan innovatieve gerechten in die spelen met de culinaire traditie van Italië. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden in het kookboek prachtig verwoord en uitgebeeld. Hebben!

Zo exotisch als maar kan

Tot slot Nopi, het nieuwste kookboek van de beroemde Yotam Ottolenghi die het samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Door diens Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl staat dit kookboek gevuld met onweerstaanbare gerechten als geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter of de klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie. Dat klinkt toch exotisch? Scully is geboren in Kuala Lumpur, begon zijn carrière in Sydney en werkt tegenwoordig als kok in Ottolenghi’s restaurant Nopi in Londen.

Welk kookboek is jouw favoriet?

Lees ook: