Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Koningsdag 2022: dit zijn de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Koningsdag 2022: dit zijn de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Koningsdag 2022: dit zijn de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Woensdag is het Koningsdag. Dat betekent: de verjaardag van de koning vieren en lekker eropuit trekken. Zeg je ‘Koningsdag’, dan zeg je ‘rommelmarkten’. Wij hebben de leukste vrijmarkten door heel Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Amersfoort

Het centrum van Amersfoort wordt compleet afgesloten voor auto’s. Hierdoor is er lekker veel ruimte voor de vrijmarkt. Aan de Bloemendalsestraat moet je een spot reserveren om te verkopen. Ook kun je terecht op het Eemplein en in De Nieuwe Stad.

2. Amsterdam

De vroege vogels kunnen al vanaf 6 uur (!) ’s ochtends terecht in onze hoofdstad. De straten zijn bezaaid met kraampjes vol tweedehands spulletjes. Voor kwalitatief mooie producten kun je terecht in de Apollolaan en Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid.

3. Apeldoorn

Verzamelaars en koopjesjagers opgelet: in het centrum van Apeldoorn kun je terecht voor bijzondere tweedehands goodies. De route bestaat uit de Nieuwstraat, de Vosselmanstraat, de Roggestraat, de Paslaan en het Beekpark.

4. Den Haag

Ook in Den Haag is er ruimte voor een vrijmarkt. Onder andere de Reinkensstraat, de Archipelbuurt, de Bosjes van Pex, de Boekhorststraat en het Belgisch Plein zijn geschikte locaties om spulletjes te kopen of te verkopen.

5. Eindhoven

In Eindhoven kun je naar de Oranjemarkt op het Wilhelminaplein. Vanaf 10:00 uur kun je hier kleding, meubels en speelgoed scoren of verkopen. En er treden leuke bandjes op. Een vrijmarkt met een goede sfeer dus!

6. Groningen

Vanaf 07:00 uur ’s ochtends kunnen verkopers hun waren uitstallen op de stoep of in het gras. Vanaf 09:00 uur zijn bezoekers welkom om tweedehandsproducten te kopen. Leuke plekjes: het Noorderplantsoen, de Leliesingel en de Kruissingel.

7. Haarlem

In heel het centrum van Haarlem liggen kleedjes en staan kraampjes vol tweedehandsspullen. Wil je weten waar je zeker slaagt? Neem dan vooral een kijkje in de straatjes rondom de Vijfhoek en langs het Raamvest.

Lees ook
5 x de leukste Koningsdag-uitjes met kids

8. Maastricht

Het Stadspark in Maastricht leent zich perfect voor een van de leukste vrijmarkten van Nederland. Live bands zorgen voor een extra feestelijk gevoel. En nog leuker: misschien spot je het koningspaar, want zij zijn dit jaar op bezoek in de Limburgse hoofdstad.

9. Utrecht

De vrijmarkt in Utrecht begint al op 26 april. Vanaf 18 uur kun je in deze stad op zoek naar tweedehands goodies. Langs de grachten in de Plometorengracht, Breedstraat, Weerdsingel en Waterstraat staan de meeste kraampjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images