Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Koffiespot | 30ml in Utrecht

Koffiespot | 30ml in Utrecht

Koffiespot | 30ml in Utrecht

Dwaal je hopeloos rond de Dom in Utrecht op zoek naar een goede koffiespot? Navigeer naar de Mariastraat en je loopt er recht op af. Vervolgens zit je er – voordat je het weet – uren aan de koffie en sluit je af met een glas wijn…

Om bij het begin te beginnen: 30ml is op een unieke wijze tot stand gekomen. Voorheen runden Frans en Wendy Kooijman Caffe Barista, maar de wens om in een groter pand onder eigen vlag te varen, werd te groot. Het duo besloot door middel van crowdfunding – dus zonder tussenkomst van multinational of bank – hun droom te realiseren. En die missie is gelukt, want sinds begin september staat 30ml in de geschiedenisboeken.

Volumes en eenheden

Waarom de naam 30ml? De verklaring is logisch: 30ml is de exacte volume van een espresso, de basis van bijna alle koffies die je bij deze koffiespot kunt krijgen. Toch liever slow coffee? Geen probleem, want ook de Chemex, de Clever en de Aeropress staan paraat.

Aan de koffie ligt het hier dus zeker niet, maar dat geldt eveneens voor het interieur. Dit kenmerkt zich door een combinatie van monumentaal (de oude tegeltjes uit 1900 en de gerenoveerde terasso vloer) en een industriële look van schoolstoeltjes en spotjes. Opvallend is het bord met coffee facts en de elektriciteitsleidingen en -meters aan de muur. Een leuke knipoog naar volumes en eenheden: onmisbaar bij zetten van de perfecte koffie.

Meer dan een koffiebar

Heb je je dosis koffie wel gehad? Bijzonder voor een koffiebar is dat je bij 30ml ook terecht kunt om te borrelen. De koffiebar werkt namelijk samen met Wijncafé Levebvre en serveert een paar mooie wijnen. En wel tot 19.00 uur! Een absolute aanrader dus als je nog ergens een hapje gaat doen.

Leuk om te weten is dat 30ml vanaf 1 mei 2014 haar eigen koffie gaat branden om een nog betere kwaliteit en versheid te kunnen garanderen. 30 ml wordt hierdoor een echte micro roastery met een hightech Coffee-Tech Solar brander in de winkel. Wij keren snel terug!

–> 30ml <–

Mariastraat 35
3511 LN Utrecht
www.30ml.nl
Open: 12.00 – 19.00 uur, di – za 10.00 – 19.00 uur, zo 12.00 – 19.00 uur