Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Koffiecupjes zijn slechter dan je denkt

Koffiecupjes zijn slechter dan je denkt

Koffiecupjes zijn slechter dan je denkt

Wij zijn best wel fan van koffie uit capsules: lekker, handig en geen gedoe met vieze filters en losse prut. Maar er is één groot probleem: we maken een enorme afvalberg met al die koffiecapsules. Misschien toch maar weer oldskool koffie zetten?

Eerst was er de koffieboon, toen kwam het koffiezetapparaat en wat later rezen dure koffiebars als paddenstoelen uit de grond. De afgelopen jaren hebben koffiedrinkers zich een nieuwe methode eigen gemaakt om thuis en op het werk een lekker bakje troost te zetten: met de koffiecapsule.

De koffiecapsule werd voor ’t eerst in 1986 door Nespresso op de markt gebracht. De capsules zijn enorm populair. Het schijnt dat één derde van de koffiemarkt in West-Europa uit deze kleine cups bestaat.  Maar volgens critici zijn deze schijnbaar onschuldige capsules een grote dreiging voor het milieu.

Ook de Duitse stad Hamburg is niet zo tuk op koffiecapsules en heeft het gebruik ervan verboden in overheidsgebouwen. De kleine capsules van plastic en aluminium zijn namelijk heel moeilijk om te recycleren.

Sommige mensen willen, net zoals in Hamburg, een einde maken aan deze koffiecapsulevervuiling. Er kwam een de ‘Kill the K-cup’- beweging en een apocalyptisch filmpje om het probleem aan te kaarten. ‘Kill the cup, before it kills our planet’ klinkt het.

Wat ga jij doen? Terug naar de filterkoffie, of ga je de cupjes op een leuke manier recyclen? Op Pinterest vind je veel creatieve ideetjes.

Bron: BBC