Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Kijktip: Zet de Aarde op 1

Kijktip: Zet de Aarde op 1

Kijktip: Zet de Aarde op 1

Zap woensdagavond 16 december naar NPO 1 voor de muzikale tv-show Zet de Aarde op 1. In deze groots opgezette muzikale televisie-show, zetten tal van bekende Nederlandse artiesten onze aarde op één. 

Muzikale show

René Froger, Frans Bauer, Freek Bartels, Ruth Jacott, Ellen ten Damme, Fajah Lourens, Mainstreet, Glennis Grace, Thomas Berge, Tommie Christiaan, Eric van Tijn, Marjolein Keuning en vele anderen brengen met een speciaal geschreven nummer een ode aan onze wereld – de prachtige natuur maar ook de vele bedreigingen waar onze aarde aan bloot staat – onder begeleiding van het Metropole Orkest. De live show wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Teams

De BN’ers worden verdeeld in teams. Elk team is gekoppeld aan een bedreigde diersoort zoals de berggorilla, de neushoorn, de rivierdolfijn, de ijsbeer en de zeeschildpad. De afgelopen tijd hebben zij zich laten inspireren door WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Loretta Schrijver en Harm Edens, door reizen naar het leefgebied van deze dieren en de mensen in het veld, tot het componeren van een speciaal lied. Een lied dat duidelijk maakt hoe hard natuurbescherming nodig is. Ook andere bekende en betrokken Nederlanders zoals Humberto Tan en Carice van Houten onderstrepen de noodzaak hiervan tijdens de uitzending.

Natuur

Niet eerder in de geschiedenis van de mensheid is de druk op onze aarde zo groot geweest als nu. We kappen bomen sneller dan ze kunnen groeien. We vissen meer dan oceanen kunnen aanvullen, het klimaat verandert sneller dan de natuur kan bijbenen. Een situatie die vooral voor bedreigde dieren zeer urgent is. Voor hen is de natuurvernietiging nu al een kwestie van erop of eronder, van voortbestaan of uitsterven. Een laatste strohalm is dus heel hard nodig.

Campagne

Met deze campagne van WNF en de uitzending Zet de Aarde op 1 wordt duidelijk gemaakt dat we samen kunnen beschermen wat kwetsbaar is. Zonder natuur is er geen leven op aarde mogelijk. Daarom wordt de kijker opgeroepen om structurele hulp te bieden en de aarde op 1 te zetten.

Zappen

Woensdag 16 december bij AVROTROS op NPO 1, kijken dus!

 

Lees ook: