Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Help, ik heb een ingegroeide nagel

Help, ik heb een ingegroeide nagel

Help, ik heb een ingegroeide nagel

Wat is het en, nog belangrijker, hoe kom je er vanaf? Eerste hulp bij ingegroeide nagels!

Ingegroeide nagel

Heb jij nog nooit last gehad van een ingegroeide nagel? Gelukkig! Maar het is goed om te weten wat de symptomen zijn. Hier kun je een ingegroeide nagel aan herkennen:

  • Het puntje van de teennagel groeit niet OVER maar IN in het nagelbed.
  • De teen wordt rood en pijnlijk.
  • Ook kan er eventueel ‘wild vlees’ of pus ontstaan.
  • Knellende schoenen of de nagel rond afknippen in plaats van recht, kunnen een oorzaak zijn.
  • De huisarts kan een deel van de nagel wegsnijden en de nagel behandelen met een bepaalde vloeistof zodat deze weer geneest.

Vijlen vs. knippen

Het is beter om je teennagels te vijlen dan te knippen. Met name als je last hebt van ingegroeide teennagels kun je daar beter een speciale vijl voor gebruiken. Liever toch knippen? Knip je nagels dan recht, maar pas wel goed op, als je te vaak knipt wordt het probleem alleen maar erger.

Nat watje

Duw een kleine stukje van een nat watje onder de teennagel. Verpak je teen goed in, zodat de nagel als het ware kan weken. Dit herhaal je zo nu en dan. Na een paar dagen kun je het watje er uit halen en afwachten of de nagel er niet terug ingroeit.

Soda-badje

Week je ingegroeide teennagel twee keer per dag in de Biotex of een ander soda-badje. Bezoek na een paar dagen weken de pedicure. Samen zijn jullie dan goed op weg om de ingegroeide nagel te genezen.

Operatie of beugeltje

Ontsteking of wildvlees groei? Maak een afspraak bij de huisarts. Hij of zij kan inschatten of je het zelf kunt oplossen of dat er eventueel een operatie nodig is. Ook kunnen ze een soort beugeltje plaatsen onder je nagel zodat deze weer mooi over de teen heen groeit.

 

Heb jij nog een slimme tip bij ingegroeide nagels?

Lees ook: Nóóit meer last van muggen (trucje!)