Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > ‘Ik moet eerst nog even een plasje plegen hoor’

‘Ik moet eerst nog even een plasje plegen hoor’

‘Ik moet eerst nog even een plasje plegen hoor’

Het nieuwe televisieseizoen is begonnen en daarom zapt online redacteur Richt op zaterdagavond langs de kanalen voor een avondje entertainment. Bij welk programma blijft ze hangen? 

Zaterdagavond. Voor mij vanavond niet dansen en sjansen in de kroeg, maar een ouderwets avondje bankhangen met een bakje chips en een glas cola. Hoewel ik normaal gesproken weinig televisie kijk, blijf ik vanavond maar zappen. Het is het begin van een nieuw televisieseizoen, dus alle zenders zetten stevig in met nieuwe shows en bestaande hits. Wat moet ik kiezen? NOS Studio Sport (ja, ik houd van voetbal), Roodkapje met Paul de Leeuw, Koefnoen, Holland’s Got Talent of toch Beat It met Gerard Joling en Jan Smit waarin deelnemers op spectaculaire wijze van het toneel verdwijnen?

Daar ie is weer: Henny Huisman

Nee, ik laat me vanavond verrassen door Surprise Surprise, de ‘remake’ van de aloude Surprise Show én de tv-comeback van Henny Huisman. En ik ben blijkbaar niet de enige. Op Twitter zie ik ondertussen een tweet van Nicolette van Dam.

Ja inderdaad, nostalgie, dat is het juiste woord. Maar niet voor mij. Ik keek op de zaterdagavond naar de publieke omroep, want in het dorp waar ik ben opgegroeid was geen kabelaansluiting. Zwart scherm dus, zodra ik zapte boven de drie. En juist daarom is het vanavond de hoogste tijd om te kijken wat ik dan toch gemist heb in mijn jeugd. Wie worden er allemaal in het zonnetje gezet? En welke wensen gaan in vervulling?

Oma Dot ziet ze vliegen

‘Waar ken ik u ook al weer van?’ Oma Dot kan het even niet plaatsen. Maar zodra Henny zijn naam noemt, begint er een lampje te branden. ‘Oja van de Suprise Show.’ Er verschijnt een lach op haar gezicht, en al helemaal wanneer Henny vertelt dat haar wens – in een helikopter boven een klaverblad vliegen – werkelijkheid wordt. ‘Nu? Dan moet ik eerst nog even een plasje plegen.’ Vervolgens zie ik samen met ruim een miljoen andere kijkers hoe oma Dot van bijna negentig boven de Nederlandse snelwegen circuleert.

Net zoals Sissi…

Terug in de studio wordt Bernadette verrast. Haar dochter Priscilla vond het tijd om haar moeder in het zonnetje te zetten. ‘Ze staat altijd voor iedereen klaar. Niet alleen voor haar familie en haar kleinkinderen, maar ook voor anderen.’ Als presentatrice Do vervolgens vertelt dat haar droom uitkomt – omgetoverd worden tot een echte prinses – kan Bernadette haar geluk niet op. Al helemaal als later haar eigen prins Michael en de hele hofhouding bestaande uit haar kinderen en kleinkinderen in kostuum de studio binnenlopen.

Klussen met Nick & Simon

Niet alleen wensen gaan in vervulling, ook worden mensen op spectaculaire wijze verrast, zoals bijvoorbeeld Edwin en zijn twee dochters. Hun nichtje vertelt dat de vrouw van haar oom jaren geleden op Tweede Kerstdag de benen heeft genomen, waardoor hij er alleen voor kwam te staan met zijn twee kleine meisjes. Financieel gezien pittig tijden, dus tijd voor een verrassing: een make-over van de meidenkamers met hulp van Nick & Simon, de idolen van een van de zusjes. Grote tranentrekker was het moment waarop Nick & Simon de studio binnen kwamen lopen om de foto te gaan met de meiden.

O, wat een surprises allemaal zo op de zaterdag. Ik snap wel waarom deze formule zo goed werkt. Het blijft mooi om te zien hoe mensen in het zonnetje worden gezet, omdat we allemaal wel iemand kennen die zoiets verdient of een stiekeme wens heeft. Benieuwd wie Do en Hennie volgende week weer gaan verrasssen!

Surprise Surprise gemist?

Bekijk hieronder de uitzending en nog meer mooie fragmenten!

Heb jij ook Surprise Surprise gekeken?