Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > IJsblokjes op je gezicht

IJsblokjes op je gezicht

IJsblokjes op je gezicht

Wist je dat ijsblokjes niet alleen een verkoelende werking hebben in ons drankje, maar ook goed zijn voor onze huid? Het zit zo…

Gezonde huid

Koud water zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid samentrekken. De huid reageert hierop door een stroom warm bloed te sturen naar dit koude gebied. Dit proces geeft de huid een mooie en gezonde glow. Tip: Laat elke ochtend de wasbak vollopen met koud water en dompel je gezicht er een paar seconden in. Je bent meteen klaarwakker én je ziet er fris en fruitig uit!

Wallen

Trek een washandje aan en leg daar een paar ijsblokjes in. Leg het washandje vervolgens tegen je wallen. De ijsblokjes zorgen ervoor dat de zwelling afneemt en je wallen minder zichtbaar worden.

Puistjes

Is de huid rond een puistje erg rood? Door er een ijsklontje tegenaan te houden (met een handdoekje eromheen!) neemt de roodheid af. Ook neemt de zwelling rondom het puistje af waardoor crèmes tegen puistjes makkelijker worden opgenomen door de huid.

Gezichtsreiniger

IJsblokjes of ijswater maken ook de perfecte gezichtsreiniger. Door het koude water worden poriën kleiner en fijner en gaan ze sluiten waardoor er geen vuil van buitenaf in komt. Of make-up zoals foundation, poeder of concealer.