Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Plannen maar, die marathon: álle acht de ‘Harry Potter’-films zijn deze zomer weer in de bios te zien

Plannen maar, die marathon: álle acht de ‘Harry Potter’-films zijn deze zomer weer in de bios te zien

Plannen maar, die marathon: álle acht de ‘Harry Potter’-films zijn deze zomer weer in de bios te zien

Horecazaken hebben sinds een paar weken de deuren weer mogen openen, we kunnen weer een filmpje pakken en ook naar de sportschool gaan zit er inmiddels weer in. Het leven wordt steeds weer een beetje normaler en dat mag best een beetje gevierd worden. Met een wekelijks bezoekje aan de bioscoop, bijvoorbeeld. En binnenkort is dat voor fans van ‘Harry Potter’ helemaal feest, want alle acht de delen verschijnen deze zomer weer op het witte doek.

Harry Potter-films in de bioscoop

Fantastisch nieuws voor alle Potterheads onder ons: alle acht verfilmingen van de populaire boekenreeks over Harry Potter zijn deze zomer weer in de Nederlandse bioscopen te zien. De eerste twee delen worden vanaf 16 juli weer vertoond. Daarna komen er elke week twee delen bij; de laatste twee films, The Deathly Hallows 1 en 2, gaan 3 augustus weer in roulatie.

Klassiekers op het witte doek

Dat maakte distributeur Warner Bros vrijdag bekend. Omdat Hollywood op dit moment niet veel nieuwe films uitbrengt vanwege de coronapandemie, draaien in de bioscopen veel oude klassiekers die het publiek heel graag nog een keer groot doek wil zien.

Kaskraker

De Harry Potter-reeks is, na Marvel en Star Wars, de meest succesvolle filmreeks uit de geschiedenis. De acht films, die tussen 2001 en 2011 uitkwamen, brachten wereldwijd 10 miljard dollar op. In Nederland kochten meer dan 12 miljoen bezoekers een kaartje voor de acht films.

Imax

Sinds 2011 zijn de delen bijna niet meer te zien geweest op het grote doek. Het is ook de eerste maal dat alle Harry Potter-films te zien zijn op het grote Imax-formaat. De voorverkoop voor de vertoningen is vrijdagochtend begonnen.

Lees ook
Een beetje magie voor alle thuiszittende kids: J.K. Rowling lanceert site vol Harry Potter-vermaak

Alleen in Nederland

We mogen trouwens van geluk spreken in ons kikkerlandje, want Nederland is het enige land in Europa waar de Harry Potter-films op deze manier opnieuw worden uitgebracht. Om alvast in de stemming te komen bekijk je hieronder alvast alle trailers:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Giphy