Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Goede zonnebrand(weetjes!)

Goede zonnebrand(weetjes!)

Goede zonnebrand(weetjes!)

Een prachtige bruine door de zon gekuste huid, daar gaan wij voor deze zomer. Maar wel veilig natuurlijk. De beste zonnebrand producten en weetjes op een rijtje.

Goede zonnebrand

 • Laat zonnebrand niet warm worden in je tas
  Extreme hitte kan ervoor zorgen dat de werking van je zonnebrandcrème flink achteruit gaat. Bewaar deze dus goed in de schaduw, onder je bedje op het strand of in de koelbox. Houd ook de houdbaarheid goed in de gaten, deze staat aangegeven op iedere tube of flacon. Vaak kun je een zonnebrandcrème tot 3 jaar bewaren. Zorg vooral dat je op tijd weer een nieuwe koopt. Houd naarnaast ook de structuur in de gaten en zorg dat de kleur van de crème hetzelfde blijft.
 • Op tijd smeren!
  Smeer jezelf 30 minuten voor je de zon ingaat goed in met zonnebrandcrème. Zo heeft het voldoende tijd om in te trekken. Als je je pas insmeert wanneer je in de zon zit, ben je gedurende die periode toch nog onbeschermd in de zon en kunnen die UVB- en UVA-stralingen alsnog zeer schadelijk zijn. Op tijd smeren dus!
 • Hoeveel zonnebrand heb je nodig?
  Voor het hele lichaam kun je bij elke insmeer-sessie rekening houden met de hoeveelheid van een shotglaasje. Ga je overdag alleen met je kop in de zon? Houd dan rekening met een theelepel aan crème voor het gezicht. Oh, en vergeet natuurlijk ook je nek en decolleté niet!
 • Tussen de tenen
  Vergeet ook niet te smeren tussen de tenen. Een melanoom kan op allerlei plekjes opduiken, en de meest voorkomende plek is dus – surprise – tussen je tenen. Dat komt doordat heel veel mensen zich vergeten dáár bij de voeten in te smeren. Ook je lippen hebben bescherming nodig, en voorzie je ogen van een goede zonnebril. Het liefst eentje waarmee je ook het water in kan.

 

Zoncijfers

Nog een paar zoncijfers op een rij:

 • Wist je dat 5000 miljoen jaar geleden de zon begon te schijnen?
 • Den Helder is de zonnigste plek van Nederland, met gemiddeld 1650 zonuren per jaar.
 • 2 liter water drinken is aan te raden bij zonnig weer. En nog meer als je minder dan 4 keer op een dag plast.
 • Wist je dat de zon het meeste schijnt in mei en juni? Het gemiddelde aantal zonnuren per dag is dan 6.8. In juli is dat 6.5 uren en in augustus 6.2 uren, terwijl het dan pas écht zomer is.
 • 75 procent van de Nederlanders smeert zich veel te zuinig met zonnebrandcrème in.

 

 

Met welke zonnebrand smeer jij het liefst?

Lees ook: Zonneallergie voorkomen doe je zo!

 

 

Bron: Etos, Bol.com en AH