Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo maak je altijd een goede eerste indruk

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

It’s all about body language. Want een goede indruk maken is zo veel meer dan een mooie openingszin. Met deze tips maak je zo’n verpletterende indruk dat mensen je niet snel zullen vergeten.

Goede indruk: tips!

  • Zorg ervoor dat je mooi rechtop staat. Je zou denken dat het weinig verschil maakt, maar het is heel belangrijk! Dus borst vooruit, billen naar achteren.
  • Niet alleen je houding, ook je loopje is belangrijk. Niet slenteren dus, maar mooi rechtop lopen.
  • Strike a pose. Een vaste pose hebben en deze aanhouden, duidt op zelfverzekerdheid. Wiebelen daarentegen, laat mensen denken dat je onrustig bent en niet geïnteresseerd.
  • Oogcontact maken is belangrijk, maar ga niet staren. Dit geeft mensen een ongemakkelijk gevoel. Het is dus niet erg om af en toe even weg te kijken, als je jezelf er maar niet door laat afleiden.
  • Hetzelfde geldt voor afstand. Je wilt niet te ver weg staan, maar ook niet te dichtbij. Zoek een afstand waarbij je je fijn voelt, maar zodat je wel een redelijk gesprek kunt voeren.

Lees ook:
Nooit meer droge lippen

  • Houd je armen langs je lichaam. Dit geeft je een open houding, waardoor mensen zich prettiger bij je voelen. Ga vooral niet met je armen gekruisd over elkaar staan, dan denken mensen dat je ongeïnteresseerd en verveeld bent. In een groep werkt dit juist andersom. Ga daar júíst met je armen over elkaar staan, zo laat je zien dat je goed luistert.
  • Weet je even niet wat je met je handen aan moet? Om te voorkomen dat je gaat friemelen, zijn voorwerpen handig. Pak een kop koffie, een notitieblokje of een pen. Je mobiele telefoon is hier weer niet handig, die kan weer zorgen voor afleiding.
  • Praten met je handen maakt je interessant. Slinger niet te overdreven met je handen door de lucht, maar af en toe je handen gebruiken om je punt te maken, kan zeker helpen om je mening over te brengen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: PureWow | beeld: GettyImages