Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Gevonden! Het trucje tegen menstruatiepijn

Gevonden! Het trucje tegen menstruatiepijn

Gevonden! Het trucje tegen menstruatiepijn

Niet elke vrouw staat te springen voor een beetje lichaamsbeweging wanneer zij ongesteld is, maar toch is dat de beste remedie tegen menstruatiepijn. Yoga schijnt namelijk écht te helpen! 

Trucje tegen menstruatiepijn

Gooi je kruik aan de kant, hijs jezelf van de bank en maak je op voor een fijne oefening. Hier komt-ie:

Op je buik

Rol een matje uit in de woonkamer, trek iets comfortabels aan en ga vervolgens plat op je buik liggen. Strek je armen achter je en vouw je handen in elkaar terwijl je met je borst en hoofd omhoog komt. De bovenkant van je voeten liggen hierbij op de grond.

Pak je enkels

Laat nu je handen los en pak je enkels beet. Buig hierbij je knieën zodat je er gemakkelijk bij kunt. Je borst en hoofd komen opnieuw van de grond. Je lichaam vormt nu als het ware een rondje, waarbij enkel je buik nog op de grond ligt. Adem intussen rustig in.

Heen en weer

Beweeg vervolgens op je eigen tempo heen en weer, je wiegt van voor naar achteren op je buik. Van de bovenkant van je ribbenkast tot aan je bekken. Haal dit een aantal keer terwijl je goed op je ademhaling let. Laat vervolgens je enkels weer los om weer plat op je buik te gaan liggen. Hier lig je nu een minuut om te ontspannen. Eventueel kun je deze oefening een paar keer herhalen.

 

Ga jij het proberen?

Bron

Lees ook:
– Tips tegen eelt
– Slimme trucs voor een goedkope vakantie
– Zo vaak moet je ‘n kappersafspraak plannen